Uglavnom ne vodimo računa o tome što kosa radi našem licu i nismo svjesni da nam kriva frizura može bespotrebno dodati godine. Donosimo vam popis frizura koje morate izbjegavati ili drugačije stilizirati jer bi vas inače mogle postarati

1. Previše učvršćena kosa (Katherine Heigl)
Frizura koju ste tretirali s previše laka i gela u želji da ju učvrstite dodat će vam barem deset godina. Kosa koja se ne može se kretati djeluje previše ozbiljno, dosadno i beživotno.

Frizura koju ste tretirali s previše laka i gela u želji da ju učvrstite dodat će vam barem deset godina jer se ne može se kretati i zato djeluje previše ozbiljno, dosadno i beživotno.

2. Spiralne kovrče (Bernadette Peters)
Baš kao i previše učvršćenih frizura, spiralne kovrče podarit će vam poprilično staromodan izgled. Zbog velike količine proizvoda za stiliziranje koje morate staviti na kosu da biste zadržali stabilnost kovrče, frizura će vam djelovati kruto i izgubit će mladenačku živost.

3. Francuska punđa (Natalie Portman)
Ova klasična frizura može djelovati jako rigidno i kruto, pogotovo ako je pogrešno stilizirate. Zapamtite da fleksibilne frizure uvijek pomlađuju, a one stroge dodaju godine.

4. Previše ispeglana kosa (Sharon Stone)
Postarat će vas pogotovo ako je kosa odrezana u jednoj ravnini i naglasit će svaku nesavršenost na licu, bez obzira na godine. Zato je potrebno 'omekšati' frizuru šišanjem koje će joj dati malu dozu volumena.

5. Razdjeljak na sredini (Cher)

Volumen u kosi je uvijek poželjan, ali morate paziti da ne prijeđete granicu i iz zanimljive retro frizure dobijete jednostavno staromodnu frizuru.

Kako starimo, tako naše lice dobiva tendenciju spuštanja i opuštanja 'prema dolje'. Izbjegavajte razdjeljak na sredini jer će on dodatno naglasiti taj dojam.

6. Baletna punđa (Cameron Diaz)
Ovoj strogoj frizuri nedostaje nestašnih pramenova koji će dati okvir licu ili omekšati liniju kose. Ako je punđa premalena, lice će izgledati veće, a kosa tanja.

7. Previše natapirana kosa (Drew Barrymore)
Volumen u kosi je uvijek poželjan, ali morate paziti da ne prijeđete granicu i iz zanimljive retro frizure dobijete jednostavno staromodnu frizuru koja će bespotrebno dodati godine vašem licu. Uvijek vodite računa o svom prirodnom volumenu i pazite da mu ne dodate previše neprirodnog.

8. Staromodne frizure (Drew Barrymore)
Kada se zaželimo retro frizura, često potražimo inspiraciju u '50-im i '60-im godinama prošlog stoljeća. Međutim, s njima trebate biti izrazito oprezni. Zbog voluminoznih punđa i šiški vaše glava će izgledati puno veće, a lice starije. Zato budite oprezni kod stiliziranja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju