Prije ili kasnije, u životu se dogodi da nekoga morate odbiti, a osobito je neugodno kad muškarcu koji vam se upucava morate reći “Ne“, a ne želite ga povrijediti. Pokušajte umanjiti napetost pridržavajući se sljedećih savjeta

1. Recite istinu
Možda vam se čini da će neka laž zvučati nježnije nego istina, ali tako nećete olakšati ni njemu ni sebi. Štoviše, mogli biste izazvati nove nesporazume. Stoga budite iskreni i nemojte “zaslađivati“ razloge zašto se ne želite upustiti u ljubavnu vezu s njim.

2. Budite određeni
Općenita objašnjenja neće pomoći. Kad nekoga odbijate, morate mu točno objasniti zašto, i pritom nastojati da to ne shvati kao uvredu. Morate mu objasniti da ga ne smatrate lošom osobom.

3. Pazite na ton
Nije važno samo ono što kažete, nego i kojim tonom. Nastojte zvučati mirno i prijateljski, a nikako optužujuće ili emocionalno na bilo koji drugi način.

'Dok se fokusirate na ono što je vama važno i kako se vi osjećate, ne zaboravite da i on ima pravo reći što misli'

4. Prihvatite svoju ulogu
Oboje ste u ovome što se događa. Prihvatite mogućnost da ste nekoga možda i nesvjesno ohrabrivali, ali nemojte se okrivljavati ni ispričavati zbog toga. No, dajte mu do znanja da je ovo stvar koju morate riješiti zajedno.

5. Ne odbijajte kompromis
Ako to situacija dozvoljava, moža možete pregovarati i postići kompromis u smislu da i dalje ostanete u prijateljskim odnosima, ali do određene granice.

6. Dopustite mu da izrazi svoje osjećaje
Dok se fokusirate na ono što je vama važno i kako se vi osjećate, ne zaboravite da i on ima pravo reći što misli. Možda to neće biti ugodno slušati, ali dajte mu priliku.

7. Vježbom do savršenstva
Ako ste jako nervozni zbog toga što morate izgovoriti, nemojte improvizirati nego isplanirajte i vježbajte unaprijed što ćete mu reći. Važno je da pokažete da vam je istinski stalo da se situacija razriješi.

8. Ne očekujte brzo rješenje
Prirodno je da želite da se nakon razgovora raziđete “u dobrim odnosima“, ali to često ne ide tako. Pripremite se na to da možda nećete sve riješiti prvim razgovorom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju