Vjenčani buket i stolni aranžmani dvije su stvari kojima mladenke vole posvetiti posebnu pažnju tijekom pripreme vjenčanja. Ljeto je godišnje doba koje nudi pravo bogatstvo cvijeća, a svaki ljetni mjesec ima svoje cvjetne 'favorite' koji će vaše vjenčanje i svadbu učiniti još ljepšima



1. Makovi - hrabar izbor i istodobno nježan izbor. Za nađe podneblje karakteristični su crveni, ali danas na tržištu možete pronaći i žute, narančaste, plave i ružičaste makove. Kako biste produljili vijek trajanja buketa makova u vazi, mjesto podrezivanja cvijeta lagano zapalite i 'zatvorite' plamenom upaljača pa onda stavite u vodu.

Aranžeri naprosto obožavaju hortenzije zato što se radi o raskošnim cvjetovima od kojih nastaju bogati buketi i stolni aranžmani.

2. Božuri - jedan od omiljenih cvjetova za ljetne bukete i aranžmane. Mladenke najčešće biraju božure u bijeloj, ružičastoj ili koraljnoj boji. Sam cvijet pomalo djeluje delikatno i nježno pa sjajno pristaje uz 'djevičanski' bijele vjenčanice.

3. Kale – definicija elegancije sa stabljikom koja je zanimljiva koliko i sam cvijet. S vjenčanim buketom napravljenim od kala svaka mladenka izgledat će graciozno i elegantno. Prije nego kale stavite u vazu, stabljike im odrežite u kupki tople vode pa onda ubacite u hladnu vodu i stavite u frižider na dva sata.

4. Orhideje – cvijet koji odiše ljetom zahvaljujući svojim živopisnim bojama. Cvijet možete osvježiti tako što ćete ga lagano posprejati vodom. Ako vam djeluju malo uvenulo, uronite stabljike u vodu zagrijanu na 37 stupnjeva Celzija na dvije-tri minute. Orhideje morate držati dalje od direktnog sunca i velikog izvora topline, a smeta im i propuh.

5. Hortenzije – aranžeri ih naprosto obožavaju zato što se radi o raskošnim cvjetovima od kojih nastaju bogati buketi i stolni aranžmani. Ako primijetite da su vaše odrezane hortenzije 'malaksale', izvadite ih iz buketa, uronite u hladnu vodu na 10 minuta, izvadite van, podrežite malo stabljiku u vratite ih natrag u buket.

Orhideja je cvijet koji odiše ljetom zahvaljujući svojim živopisnim bojama, a možete je osvježiti tako što ćete je lagano posprejati vodom.

6. Vrtne ruže - nazivamo ih još i floribunde ili park ruže. Upravo ova vrsta zahvaljujući posebnom izgledu cvijeta i divnom mirisu nadmašuje sve ostale kada su u pitanju svadbe.

>>5 vrsta cvijeća otpornih na ljetne vrućine

7. Dalije - ove ljepotice posebno će se istaknuti u stolnim aranžmanima. Najbolje izgledaju kada im se noć prije aranžiranja pripremi hladna 'kupka'. Uronite stabljike cvijeta u hladnu vodu, ostavite preko noći i onda stavite u vaze.

8. Cinije – dolaze u živopisnim bojama i zahvaljujući lijepom cvijetu sjajno također se sjajno ističu u stolnim aranžmanima. Vijek trajanja produljuje im se tako što se prije stavljanja u vazu vrhovi stabljike umoče u vrelu vodu na 20 sekundi. Na taj način biljni sokove 'zatvaramo' u stabljici cvijeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju