Sezona godišnjica mature u punom je jeku i mnogi od nas ovih dana dogovaraju ponovne susrete sa starim školskim kolegama. Ako se i vi spremate za ovu proslavu , pogledajte kojih vas to 8 situacija očekuje toga dana

1. Odmjeravamo jedni druge. Tko se udebljao, a tko smršavio. Koji frajeri već gube kosu, a koji su već dobili prve sijede. Priznali mi to ili ne, upravo je to prva stvar koju svi primjećujemo na godišnjici mature. Nakon toga obično slijedi red dijeljena komplimenata. Svi se zezamo na svoj račun i na kraju ustanovimo da se ni trunke nismo promijenili od srednjoškolskih dana.

Ne možemo povjerovati da je stvarno prošlo toliko godina od mature. Kao da smo jučer prvi put svi zajedno sjeli u razred ili smišljali natpise na majicama za norijadu.

2. Srdačno pozdravljamo stare prijatelje. Čim vidimo njihova lica, duhom se vraćamo u srednjoškolske klupe. U roku od nekoliko minuta preplave nas poznati osjećaji i kao da nas je netko katapultirao natrag u to razdoblje života. S veseljem se pridružujemo svojoj staroj ekipi.

3. U širokom luku izbjegavamo 'neprijatelje'. Da,odrasli smo ljudi i prošlost je iza nas. Osim kada slavimo godišnjicu mature. Tada svi postajemo pravo malo 'zlopamtilo'. Zato odmah sjedamo u društvo dobrih kolega, a one koji su se loše ponašali prema nama spretno izbjegavamo.

4. Odgovaramo na gomilu pitanja. Gdje radiš, jesi li udana, imaš li djece i tako u krug. Previše postavljenih pitanja jedan je od razloga zbog čega će introverti uglavnom izbjegavati svaku godišnjicu mature.

5. Prisjećamo se srednjoškolskih (ne)zgoda. Kakva bi to bila godišnjica mature bez doze nostalgije? Kopamo po uspomenama i prisjećamo se dogodovština. Sada se napokon možemo nasmijati svakoj tinejdžerskoj drami koja nam se tada činila nevjerojatno teškom i kompliciranom.

Srdačno pozdravljamo stare prijatelje. Čim vidimo njihova lica, duhom se vraćamo u srednjoškolske klupe.

6. Ne možemo povjerovati da je stvarno prošlo toliko godina od mature. Kao da smo jučer prvi put svi zajedno sjeli u razred ili smišljali natpise na majicama za norijadu, ali vrijeme je nemilosrdno i ne želi stati.

7. Pokušavamo tulumariti kao da nam je 15. Odbijamo prihvatiti činjenicu da više nismo sposobni za tulumarenje kao nekad i na trenutak koktelima ili čašom vina pokušavamo probuditi tinejdžere u sebi. Međutim, većina godišnjica mature na kraju se pretvori u mirno 'penzionersko' druženje.

8. Preispitujete sve svoje životne odluke. Na kraju proslave, suočeni sa pričama svojih školskih kolega, malo se zamislimo nad svojim odlukama, ali na kraju neopterećeno zaključujemo da se s nikim od njih ne bismo mijenjali jer smo odabrali pravi životni put.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju