Ljeto je godišnje doba koje je najviše obasjano Sunčevom svjetlošću, koje često povezujemo uz miris mora i ljetnog cvijeća. Stoga vam donosimo osam imena za djecu koja asociraju upravo na ljeto

1. Lea ili Leo
Velik broj djece koja se rodi tijekom ljeta, rodi se u horoskopskom znaku Lava. Na taj se način lako može povezati njihov datum rođenja i ime koje označava hrabrost i snagu.

2. Aleksandra ili Aleksandar
Ovo ime inače potječe od grčkog imena Aleksandros čije je značenje "zaštitnik ljudi". Također, može se koristiti i kao skraćenica proizašla od imena za dragi kamen mjeseca lipnja – aleksandrit.

3. Jasmina ili Jasmin

Ljetna imena za djecu najviše se vežu uz more, ljetno cvijeće i svjetlost

Ime bijelog i mirisnog ljetnog cvijeta isto tako ima svoju mušku i žensku inačicu. Ime za djevojčice dodatno je popularizirao lik princeze Jasmine iz Disneyjeva animiranog filma "Aladin".

4. Marina ili Marin(o)
Pridjev koji označava ovo ime jest "morska", odnosno "morski". Jednostavna i prekrasna asocijacija na more i ljeto.

5. August
Označava posljednji mjesec ljeta te je oblik latinskog imena Augustus koje znači duboko cijenjen, uzvišen i veličanstven.

6. Kira
Ovo lijepo ime za djevojčicu potječe od perzijske i egipatske riječi za Sunce.

7. Luka
Još jedno ime koje je povezano uz svjetlost. Potječe od latinske riječi "lux" koja upravo taj termin označava. Također, može se asocirati i uz pojam morske luke.

8. Dalija
Ime koje označava prekrasni cvijet koji najviše cvjeta tijekom ljetnih mjeseci. Hebrejskog je porijekla te znači "nježna, vitka grana".

Pogledajte i 10 dječjih imena koja smo od Rusa trajno posudili.