Želite li svome sunašcu dati ime s jednim jako lijepim značenjem, onda svakako pročitajte našu listu predivnih imena za djevojčice i dječake koja znače "svjetlost". Vaša mala zraka svjetlosti tako će sjati još jače.

 

 1. Alina

Varijacija klasičnog imena Helena. Alina je vrlo popularno ime u Rusiji, SAD-u, Poljskoj i Njemačkoj. Lijepi nadimak za Alinu bit će Lila ili Lena. Alina znači "svijetao" ili "svjetlost".

2. Aurora

Klasično, poetsko i baš lijepo ime rimske božice zore i jutra, dijele i Disneyjeva princeza i Sjeverna svjetlost. Značenje imena Aurora je "zora".

Želite li svome sunašcu dati ime s jednim jako lijepim značenjem, onda svakako pročitajte našu listu najljepših imena za djevojčice i dječake koja znače 'svjetlost'

3. Chiara

Predivno talijansko ime koje znači "svjetlost" ili "vedrina". Osim u Italiji, vrlo je popularno u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj.

Beba 10 imena za djevojčice i dječake koja znače "čudo"

4. Elen

Još jedna verzija imena Helena koja je bila vrlo popularna u srednjovjekovnoj Engleskoj, ali popularnost mu je opet otelo originalno ime Helena. Ipak, i danas je lijepo zastupljeno diljem svijeta.

5. Helena

Grčko ime koje znači "ona koja zrači svjetlošću" te savršeno opisuje jednu od najljepših žena na svijetu, lijepu Helenu. Klasično ime čija popularnost ne blijedi.

6. Lucija

Ime Lucija dolazi od latinske imenice lux (u genitivu lucis), a znači svjetlost, sjaj, jasnoća. U prošlosti ovo ime često se davalo djeci rođenoj u rano jutro, sa svitanjem dana kada se ponovno "rađa" i Sunčeva svjetlost.

7. Nera

Ime židovskog porijekla koje znači "svijeća" ili "svjetlost". Prema tradiciji davalo se djevojčicama rođenima tijekom Hanuke, jednog od najvećih židovskih blagdana znanog i kao Festival svjetlosti. Ime je vrlo popularno u Izraelu, ali sve se više koristi i u Europi.

Beba spava 10 ženskih retro imena za koja želimo da vrate staru slavu

8. Zora

Ime potječe od pojma koji označava dio dana kojega karakterizira sumrak prije izlaska sunca, odnosno vrijeme kada se na horizontu pojavljuje slabašna svjetlost. Zora tako simbolizira završetak noći (mraka) i početak svjetlosti.

9. Anwar

Prelijepo arapsko ime koje znači "svjetlost" popularizirali su mnogi slavni roditelji.

srce 10 imena za djevojčice i dječake koja znače ljubav

10. Kiran

Tradicionalno hinduističko ime koje znači "zraka svjetlosti" može biti i za djevojčice i za dječake. Jedna od poznatih osoba koja je svoje dijete nazvala Kiran je američka glumica Kelly Williams koja ga je izabrala za svoga sina.

11. Lucian

Verzija ovog imena je i Lukas koju za svoje dječake nerijetko biraju i roditelji u Hrvatskoj. Ako ste ljubitelj znanstvene fantastike, izborom imena Lucian možete odati počast grčkom satiričaru Lucianu od Samosata, ocu ZF-a.

Slika nije dostupna Nikola, Janko,... 10 muških retro imena koja zaslužuju opet biti popularna

12. Luken

Predivno baskijsko ime koje znači "svjetlost". Bit će odličan izbor ako tražite posebno ime koje nije previše egzotično.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju