Hrvatski vaterpolisti večeras igraju u finalu Europskog prvenstva, a za medalju se bore protiv Španjolske. Na bazenu Mladosti na Savi sprema se pravi spektakl, ponajviše jer se radi o dvije ponajbolje reprezentacije na svijetu.

Galerija Hrvatski vaterpolisti Hrvatski vaterpolisti Hrvatski vaterpolisti +1 Loren Fativić

Tijekom prvenstva su Barakude pokazale da zaslužuju titulu najbolje reprezentacije u Europi, a osim kvalitetne igre i sjajne fizičke spreme, naši se dečki ističu i zanimljivim imenima koja bi mogla pomoći roditeljima koji očekuju dječake.

Puno prije nego što se beba rodi nameće se tema izbora najljepšeg imena. Ako očekujete dječaka, a još uvijek ne znate koje biste mu ime nadjenuli, zavirite na popis Hrvatske vaterpolske reprezentacije i inspirirajte se imenima trenutačno najpoznatijih sportskih uzora.

Osim klasičnih imena, koje nose Marko Bijač, Toni Popadić, Josip Vrlić ili pak Marko Žuvela, naše vaterpoliste krase i nešto rjeđa imena s baš posebnim značenjima.

Primjerice, Loren Fatović, uspješni je hrvatski reprezentativac, a korijen njegova imena krije se u latinskoj riječi aurus, što znači lovor, s lovorovim vijencem, a lovor je poznat kao simbol pobjede.

26-godišnji Rino Burić rodio se u Splitu i sin je bivšeg vaterpolista Danijela Burića, a njegovo ime također se ističe. Radi se o skraćenici grčkog oblika Aikatheríne, što u doslovnom prijevodu znači uvijek čist. Drugi pak izvori govore da ime Rino u Japanu znači sretan plod.

Osim Lorena i Rina, svojim se imenom ističe i Matias Biljaka. Radi se o imenu hebrejskog porijekla, a znači dar Božji. Također manje popularno, ali jednako lijepo ime nosi i poznati vaterpolist i miljenik žena Jerko Marinić Kragić. Njegovo ime potječe od grčkog imena Hieronymos, a znači sveti imenjak

Još jedno rijetko ime nosi i igrač Hrvatske vaterpolske reprezentacije Franko Lazić, a njegovo ime dolazi od starofrancuske riječi franc, što znači slobodan. Zanimljivo je ime i Konstantina Harkova, inače ruskog i hrvatskog igrača, koje nosi značenje ustrajan i ponosan. 

Jerko Marinić Kragić Jerko Marinić Kragić (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Jerko Marinić Kragić: 10 fotografija vaterpolista koje popravljaju raspoloženje Jerko Marinić Kragić - 6 Jerko Marinić Kragić - 8 Jerko Marinić Kragić - 9 +6 Jerko Marinic Kragić

U nastavku možete pronaći još posebnih imena za djevojčice i dječake. 

Blizanci 20 imena za djevojčice i dječake koja imaju snažna značenja Beba 50 posebnih imena iz imendanskog kalendara za djevojčice i dječake Beba Ivor, Liam, Vigo… 70 zvučnih imena za dječake od samo četiri slova Beba 55 lijepih imena za djevojčice koja se rijetko koriste Slika nije dostupna 30 baš divnih biblijskih imena za vaše djevojčice i dječake

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju