Osmo izdanje Vox Feminae Festivala koji djeluje s misijom promocije kreativnih rodnih praksi, održat će se od 10. do 14. studenog na više zagrebačkih lokacija, a i ove godine moći ćete uživati u filmskom, glazbenom i edukativnom programu


Prva tri dana festivala posvećena su filmskom programu koji u ponedjeljak tematizira široki spektar angažmana žena u suvremenom društvu, a posebno ističe zagrebačku premijeru dokumentarnog glazbenog filma Björk: Biophilia Live u 21 sat u Kinu Europa.

Utorak je posvećen filmovima queer tematike dok će srijeda biti rezervirana za transrodne teme na velikom platnu uz skype gostovanje jedne od najvećih svjetskih teoretičarki roda Kate Bornstein.

Društvenim programom, koji će se održavati na dva kata u četvrtak i petak 13. i 14. studenog u Trešnjevačkoj kući s adresom Kostelska 4, moći ćete steći nova znanja o cyberfeminizmu, drag izričaju, zasukati rukave i naučiti osnove sitotiska, ili pak sudjelovati na feminističkom čitanju radova Ivane Brlić Mažuranić.

Kroz mnoštvo radionica i diskusija posjetitelji će biti upoznati s radom različitih domaćih i regionalnih strašnih žena, kolektiva i organizacija koje svojim djelovanjem propituju norme današnjeg društva.

Više o gostima i festivalskom programu saznajte na internetskim stranicama organizatora događanja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju