Većina žena razmišlja o muškarcima kao o prije svega snažnim, strpljivim i odvažnim bićima koje teško što pogađa, ali istina je da i osjećaji jačeg spola mogu itekako biti povrijeđeni. Muškarca, kao i ženu, može pogoditi samo jedna kriva riječ koju mu kaže partnerica, a isto tako može krivo shvatiti neke njene izjave ili ga one mogu iznervirati toliko da ugroze vezu. Stoga izbjegavajte vašem dragom govoriti idućih 9 'otrovnih' rečenica i dulje ćete uživati u vašoj ljubavi

1. Ti si mamin sinčić.
Ako je vaš partner izrazito privržen majci u svojim dvadesetim godinama, bit će i u četrdesetima. Ako ste spremni biti s takvim muškarcem, prihvatite činjenicu da je 'mamin sin', nemojte mu to nabijati na nos i nemojte ga pokušavati promijeniti. Naučite i vi voljeti njegovu majku i on će vas voljeti do kraja života.

2. Pričaj mi o svojoj bivšoj.
Razgovarati naširoko o bivšim ljubavima, naročito o intimnim detaljima, nikada ne pomaže vezi. Štoviše, odmaže joj pa koliko god bili u iskušenju ispitivati partnera o bivšoj/ima suzdržite se od toga i ostavite prošlost tamo gdje joj je mjesto – u prošlosti.

3. Pogledaj kako ona djevojka fantastično izgleda!
Zašto ova rečenica može biti pogubna za vezu? Ako muškarac odgovori 'Da, zaista izgleda super' velike su šanse da će žena postati ljubomorna što može dovesti do svađe. Također može krenuti dalje s pitanjima, 'Je li ljepša od mene? ili 'Bi li hodao s njom?' pod izlikom da je samo znatiželjna, ali ako partner odgovori potvrdno, za ženu to može biti smak svijeta. Odgovori li pak niječno može misliti da skriva istinu od nje što također može završiti svađom.

Razgovarati naširoko o bivšim ljubavima, naročito o intimnim detaljima, nikada ne pomaže vezi

4. Ti se ne znaš zabavljati.
Ako je vaš partner introvertiran i ne voli tulumariti ne znači da se ne zna zabavljati. Razmislite dvaput prije nego mu kažete 'Trebao bi naučiti kako se opustiti i zabavljati, previše si sramežljiv i dosadan' jer će to shvatiti kao uvredu preko koje možda neće moći prijeći. A introvertirani tipovi su oni koje vrijedi zadržati jer znaju voljeti, odani su, vrlo osjetljivi i odlični bračni partneri.

5. Jesam li lijepa?
Muškarci mogu pomoći ženama da budu samopouzdanije i da se osjećaju bolje u vlastitoj koži , ali ne tako da žena pita 'Jesam li lijepa?' Ako vas stvarno voli, reći će vam da ste lijepi bez da ga vi to morate pitati. Ako vam ne daje komplimente, možda biste trebali preispitati što on ustvari osjeća prema vama.

6. Grozno se odijevaš.
Ako vam se ne sviđa kako se vaš partner odijeva nemojte mu to reći. Otiđite s njime u kupovinu i predložite mu što bi mu dobro stajalo. Ako mu kažete da ima grozan smisao za modu i da se ne zna odijevati vrlo vjerojatno ćete ga učiniti nesigurnim u sebe.

7. Kad ćeš me nazvati i kad ću te opet vidjeti?
Nakon što završi prvi ili drugi spoj teško je odoljeti, a ne pitati muškarca kad će vas nazvati i kad ćete se ponovno vidjeti. Ipak, suzdržite se od tog pitanja. Dat ćete dojam nametljive žene koje većina muškaraca izbjegava. Ako mu je stalo, sam će vam reći kad će vas nazvati i kad idete na drugi spoj.

8. To je samo posao.

Ako je vaš partner danima radio na važnom projektu, a šef mu je na kraju rekao da projekt ne valja, nemojte mu reći 'Ma, to je samo posao'. Muškarci cijene svoj posao, naročito ako rade nešto prema čemu su strastveni. Recite mu nešto poput 'Slijedeći put šef će sigurno cijeniti tvoj rad' ili 'Možda je tvoj projekt zapravo odličan, ali je tvoj šef bio loše raspoložen pa to nije primijetio' ili 'Nemoj odustati. Napravit ćeš to bolje idući put. Ti si jak i ja vjerujem u tebe'. Budite mu podrška i bolje će se nositi sa svakim problemom.

9. Nikad nećeš postati uspješan.
Ako vaš muškarac ima milu narav i ne zna donositi ozbiljne odluke bez da vas pita za savjet nemojte mu reći 'Ti si muškarac, trebao bi biti odvažan, samouvjeren i uspješan. Nikad nećeš postati uspješan ako ćeš stalno druge pitati za savjet.'

Takva izjava ozbiljno će narušiti ne samo njegovo samopouzdanje već i vašu vezu. Umjesto da mu prigovarate, podupirite ga, motivirajte, inspirirajte i pomažite mu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju