Žene se svakodnevno susreću s predrasudama vezanima uz njihove sposobnosti ili karakter. Vjerovali ili ne, neki muškarci još uvijek misle kako ne znamo same promijeniti žarulju. Donosimo vam listu stereotipa o ženama koji su odavno trebali izumrijeti

1. Ne podnosimo 'muška' alkoholna pića. Ako mislite da volimo samo šarene koktele s malim kišobranima i hrpom leda za razrjeđivanje alkohola, prevarili ste se. Obožavamo kvalitetno pivo, čašu dobrog crnjaka i sjajan viski.

2. Ne znamo ništa o sportu i gledamo utakmice samo zbog zgodnih sportaša. Iznenadili biste se koliko žena poznaje sport jednako dobro kao i muškarci, ako ne i bolje od njih, a u hrpi znojnih frajera koji ganjaju loptu po terenu ne vidimo ništa seksipilno.

3. Vrhunac naše sportske aktivnosti je sat pilatesa ili zumbe. Recite to svim onim ženama koje treniraju boks, borilačke sportove, veslanje, dižu utege i trče maratone.

Ako mislite da volimo samo šarene koktele s malim kišobranima i hrpom leda za razrjeđivanje alkohola, prevarili ste se. Obožavamo kvalitetno pivo, čašu dobrog crnjaka i sjajan viski.

4. Želimo biti domaćice i glavni prioritet u životu nam je udaja. Dok se neke žene žele u potpunosti posvetiti obitelji, druge svoje vrijeme žele posvetiti stvaranju karijere. Nije sramota voljeti svoj posao.

5. Ako volimo svoj posao, onda ne volimo i ne želimo djecu. Posao i obitelj idu zajedno. Sve je stvar naše osobne odluke. Ako želimo oboje, onda ćemo se potruditi da to i ostvarimo.

6. Ne možemo ni žarulju promijeniti bez pomoći muškarca. Itekako smo sposobne same nositi teške predmete, zavrnuti žarulju, zamijeniti osigurače i popravljati razne kvarove.

7. Gledamo samo romantične komedije. Možda biste nas povremeno mogli povesti u kino na neki dobar akcijski film ili horor, volimo ih jednako kao i dobru romantičnu komediju.

8. Lijepo se odijevamo kako bi muškarcima zapele za oko. Lijepo se odijevamo jer volimo modu i odjeću, ne radimo to zbog muškaraca ili drugih žena nego zato da bismo se ugodno osjećale u svojoj koži.

9. Bojimo se putovati same. Vjerovali ili ne, volimo kada nam je jedini suputnik na putovanju naša putovnica. Iako guštamo u odmorima s partnerom, društvom ili obitelji, ponekad se volimo u potpunosti posvetiti same sebi.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju