Male kuhinje jednostavno žude za funkcionalnim prostorom. Zadatak je to koji nije lako ispuniti, ali postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete vašu kuhinju pretvoriti u čarobnu oazu u kojoj ćete moći komforno kuhati

Dobro iskorišten prostor u kojem imamo praktična rješenja za odlaganje stvari svaku će kuhinju, pa i onu najmanju pretvoriti u mjesto gdje se može komforno kuhati i boraviti. Male kuhinje susrećemo sve češće, a snalaženje u tom prostoru izazov je za njihove vlasnike. Stoga, donosimo vam 9 malih trikova koji će učinit čuda za vašu kuhinju.

1. Mini pećnica
Svaka kuhinja mora imati sudoper, pećnicu i radnu ploču. No, što ako jedno od toga nemate jer je vaš prostor jedno premali? Bez brige, za malu kuhinju odlično rješenje je mala pećnica.

Male kuhinje žude za funkcionalnim i pametnim rješenjima za odlaganje stvari

2. Iskoristite vertikalan prostor
Zašto potratit ''nebeski'' prostor. U nedostatku kuhinjskih ormarića ispunite zid plutajućim policama na kojima možete držati kuhinjske začine, ali i brojno posuđe poput čaša, tanjura i zdjela. I ne samo to, na takvim policama možete držati i ostale namirnice koje mogu stajati na sobnoj temperaturi.

3. Daska za rezanje preko sudopera
Radne ploče su precijenjene. U nedostatku iste, stvorite ju sami. Kupite dasku za rezanje koja je dovoljno velika da prekrije sudoper i tako proširite svoj prostor.

4. Preskočite kupnju kuhinjskog bloka za noževe
Ne kupujte kuhinjski blok za noževe jer je velika šansa da ga zapravo nećete imati gdje ni odložiti. Uz to, treba vam samo dva kuhinjska noža, jedan manji i veći te dobre kuhinjske škare koje su odlične za rezanje piletine, ali i za lisnato povrće.

5. Iskoristite vanjske i unutarnje strane kuhinjskih ormarića
Na vanjskim i unutarnjim stranama vaših kuhinjskih ormarića ''instalirajte'' ručkice i kukice na koje ćete objesiti vaš pribor za kuhanje.

6. Kutni ugao
Iskoristite svaki kut u vašoj kuhinji. U donji element kuhinjskog kutnog ugla ugradite rotirajući element u koji vam možete stati dosta posuđa poput lonaca i tavica.

Manji stol i stolice koje se mogu uvući ispod stola odličan su način kako možete dobiti na prostoru

7. Manji stol i stolci

Mali prostor zahtjeva i manji namještaj. Stol i stlice koji su neizostavni dio svake kuhinje ili dnevnog boravka , ali važo je da odaberete namještaj manjih dimenzija te da stolice možete uvući pod stol kada se ne korsiti kako bi dobili na prostoru.

8. Čistite dok kuhate

Sudoper je koristan prostor za razliku od onog punoga. Ne dopustite da vas prljavo posuđe zatrpa. Kada nešto iskoristite, odmah operite i spremite na svoje mjesto.

9. Nabavite multifunkcionalni blender
Cjedilo za agrume ili pak mikser samo zauzimaju prostor u kuhinji kojeg nemate. Radije nabavite multifunkcionalni blender. S takvim uređajem možete sjeckati, miksati ili mutiti direktno u posudu. Izuzetno praktična stvar ako želite napraviti šlag, isjeckati luk ili pak napraviti jutarnji smoothie. A najvažnije od svega, ne zauzima puno prostora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju