U Bruxsellesu je ovaj tjedan održan NATO summit na kojem su se okupili vodeći svjetski političari. Pažnju medija plijenile su njihove supruge koje su svoje partnere dopratile na ovo važno političko događanje te Prvi gospodin Luksemburga koji se ni kriv ni dužan našao u središtu burne rasprave

Fotografija partnera lidera NATO-a snimljena tijekom ovotjednog summita u Bruxsellesu izazvala je burnu raspravu na službenoj Facebook stranici Bijele kuće.

Naime, Bijela kuća (ne)namjerno je u opisu fotografije zaboravila potpisati Gauthiera Destenayja, Prvog gospodina Luksemburga.

Suprug luksemburškog premijera Xaviera Bettela stajao je rame uz rame s Melanijom Trump, kraljicom Mathildom (Belgija), Brigitte Trogneux (Francuska), Emine Erdogan (Turska), Thorom Margret Baldvinsdottir (Island), Mojcom Stropnik (Slovenija), Desislavom Radevom (Bugarska), Amelie Derbaudrenghien (Belgija) i Ingrid Schulerud (Norveška).

Međutim, Bijela kuća kao da je ignorirala njegovo postojanje. To su odmah primijetili korisnici Facebooka i upozorili ih na veliku grešku koju su administratori stranice naknadno ispravili nakon stotina negativnih komentara. Bijela kuća odbila je komentirati ovaj potez što je još više razljutilo ljude diljem svijeta.

"Zanemarivanje prisustva Prvog gospodina Luksemburga nevjerojatno je nepristojno. Ne samo prema njemu i njegovom suprugu nego prema čitavoj LGBT+ zajednici", napisao je jedan od njih.

"Mislite da će gay ljudi prestati postojati ako ne pričate o njima? Sramite se", još je jedan u nizu komentara.

U raspravu se uključila i poznata američka neprofitna udruga GLAAD koja se od 1985. bori za prava LGBT+ osoba. I oni su ukorili Bijelu kuću zbog ovog propusta, a mnogi Amerikanci zaključili su kako ovakvo ponašanje stvara krivu sliku o njima u ostatku svijeta.

"Velika sramota! Izostavljanje Prvog gospodina Luksemburga nevjerojatno je nepristojno i samo pokazuje razinu gluposti sadašnjeg osoblja Bijele kuće", komentirao je jedan od njih.

Gauthier Destenay i Xavier Bettel u braku su od 2015. godine. Belgijski arhitekt redovito prati svog supruga Xaviera na poslovnim putovanjima pa je tako u ožujku ove godine s njim došao i na audijenciju kod Pape Franje.

Na summitu u Bruxsellesu plijenio je pažnju svjetskih medija koji su se u pozitivnom svjetlu raspisali o njegovom prisustvu na tom važnom političkom događanju i istaknuli kako je to još jedan veliku korak prema ravnopravnosti LGBT+ osoba u društvu. Izgleda da su ga primijetili svi – osim Bijele kuće.

Pogledajte 10 ljepotana koji na našu žalost igraju za drugu momčad.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju