Kuma je osoba na koju se mladenka na dan vjenčanja puno oslanja, ona je njena desna ruka i pomaže joj oko raznih stvari. No na jučerašnjem kraljevskom vjenčanju, kuma princeze Eugenie od Yorka, njena sestra, princeza Beatrice, više je bila po strani nego uz mladenku.

Galerija Prizor s kraljevskog vjenčanja zbog kojeg se priča o kumi mladenke, princezi Beatrice - 9 Prizor s kraljevskog vjenčanja zbog kojeg se priča o kumi mladenke, princezi Beatrice - 11 Prizor s kraljevskog vjenčanja zbog kojeg se priča o kumi mladenke, princezi Beatrice - 10 +6 Princeza Beatrice i njena majka Sarah

Prizor s vjenčanja princeze Eugenie potaknuo je raspravu o tome kakva je zapravo bila uloga njene kume, princeze Beatrice u čitavoj ceremoniji. Naime, Beatrice je više vremena provela uz svoju majku Sarah, vojvotkinju od Yorka, nego uz sestru kojoj je, prema običaju, trebala pomagati dok ulazi u crkvu kao i paziti na male djeveruše i djevere.

Na jučerašnjem kraljevskom vjenčanju, kuma princeze Eugenie od Yorka, njena sestra, princeza Beatrice, više je bila po strani nego uz mladenku



Vjenčanje Catherine Middleton i princa Williama po tom je pitanju bilo potpuno drugačije jer je njena sestra Pippa Middleton čitavo vrijeme bila uz nju, nosila joj veo te pazila na djeveruše i djevere. Umjesto Beatrice, princezi Eugenie dugačak šlep na vjenčanici popravljali su njen otac, princ Andrew, suprug Jack Brooksbank i njegov kum. Princeza Beatrice imala je priliku pomoći sestri i dok se sa suprugom penjala u kočiju, ali samo je stajala sa strane i pustila svog tatu da "svlada" šlep.

Zbog čega princeza Beatrice nije odradila svoju ulogu vjenčane kume kako spada, zapitali su se mnogi. Prema pisanjima stranih medija, navodno je Eugenie zamolila sestru da bude uz njihovu majku Fergie kako se ona ne bi osjećala nelagodno s obzirom na to da se bivša supruga princa Andrewa, kako se piše, ne slaže dobro s nekim članovima kraljevske obitelji, poput princa Charlesa i princa Philipa, i da su ti odnosi prilično napeti.

Mladenka je zato smatrala kako je važnije da njena mama ima moralnu podršku svoje starije kćeri kada bude ulazila u kapelu i sjedila okružena članovima kraljevske obitelji nego da sestra bude uz nju na putu prema oltaru.

Prizor s kraljevskog vjenčanja zbog kojeg se priča o kumi mladenke, princezi Beatrice - 7 Prizor s kraljevskog vjenčanja zbog kojeg se priča o kumi mladenke, princezi Beatrice (Foto: Getty Images)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju