Uređujući svoj dom u Zadru, Sandra Martić kombinirala je i spajala ono što se ljudima čini na prvi pogled nespojivo, na primjer stari orijentalni tepih s modernim namještajem ili veliki masivni drveni stol s klasičnim modelom plastičnih stolica. Tako je spajanjem nespojivog stvoren vrlo zanimljiv prostor i predobro uređen dom za šesteročlanu obitelj.

U našem domu puno je toga kupljeno u Ikei ili smo sami napravili, a nešto sam potražila na oglasima jer nisam dobila u nasljedstvo kao, na primjer, ćilim iz Sarajeva koji obožavam ili stari antikni komadi namještaja. Volim kombinirati i spajati ono što se ljudima na prvi pogled čini nespojivo, kaže Sandra Martić iz Zadra, koja uređenje doma svoje obitelji opisuje kao minimal eclectic stil.

Najdraža prostorija u stanu joj je dnevni boravak, tu Sandra najviše voli pustiti maštu i biti kreativna, a i u njemu je dovoljno mjesta za svih šest članova obitelji, supruga i četvero djece. Tu se mogu družiti, izležavati, jesti, pisati zadaće,...

Prekrasni ćilim iz Sarajeva glavna je zvijezda dnevnog boravka, ali tu su i drugi zanimljivi detalji koji okupiraju pažnju, naročito ljubitelja filmske i glazbene umjetnosti, poput slike Clinta Eastwooda iz filma "Prljavi Harry", slike Jima Morrisona i uokvirenog naziva Nirvanine pjesme "Come As You Are".

Volim ovu pjesmu zbog njezina značenja, a ovaj plakat sa stihom pjesme spontani je rezultat dječjeg umjetničkog izričaja mog 11-godišnjeg sina. Nekad treba samo djetetu dati pribor u ruke i dobijete mala remek-djela koja krase zid bolje od nekog kupljenog printa, ističe ponosna mama. Kad zakoračite u kuhinju, među prvim stvarima koje se zamijete jest duhoviti natpis 'Make burek not pita' i to da je kuhinja djelomično crna.

Što se tiče bureka, nisam uopće strastvena kuharica, burek je na zidu više zato što volim te neke stvari iz Bosne, na primjer muža. Osim toga oduševila me ljepota prirode te zemlje, kao i grad Sarajevo, pa je to dašak Bosne u mojoj kuhinji, kaže sa smiješkom. Za crnu se kuhinju, nastavlja, nije svjesno odlučila, kod Sandre je uređenje interijera neki konstantni proces.

Ne mogu zamisliti urediti stan 'tutto completo' i onda biti mirna. Ja konstantno rotiram neke komade kroz prostorije, kao na primjer tepihe ili slike, zato slike kod mene i ne vise na zidu, nego su samo naslonjene.

Tako da je kuhinja tek s vremenom mic po mic postala ovako crna, obojena je lakom za školske ploče po kojem se može piskarati. Ne volim šarene zidove, pa je crna dobra opcija da se unese kontrast, osim toga volim taj industrijski 'touch' koji imaju crni zidovi. Netko sklapa ruke nad glavom kad samo čuje za crne zidove, ali meni su crni zidovi u uređenju jako dragi. Ne mora to biti cijeli prostor, nekad je dovoljno obojiti jedan zid da bi se dobio zanimljiv efekt, ispričala je.

Slika nije dostupna Kuhinjica je savršenstvo! Kuća u Osijeku u kojoj svaki kutak ima svoju čar

Cijeli Sandrin stan je famozan, ali terasa je nešto posebno. Taj mali djelić raja uređen je s paletama i velikim blagovaonskim stolom koji je izradio Sandrin muž.

Palete sam sama složila, nije to neka mudrolija, bacila madrac na to i dobije se jako povoljna sjedeća garnitura za terasu. Na terasi zapravo provedemo ljeto, tu se ljeti doručkuje, ruča, pije kava, izležava, otkriva Sandra Martić iz Zadra.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju