Kada se prije godinu dana udala i doselila k suprugu Marinu, Mirela Brdar jedva je čekala da od njegove kuće napravi topli dom po njihovoj mjeri. Suprug joj je s punim povjerenjem dao zeleno svjetlo, a Mirela je uredila idiličan prostor u kojem svaki kutak ima svoju čar.

Galerija Kuća u Osijeku sa savršenom kuhinjicom - 6 Kuća u Osijeku sa savršenom kuhinjicom - 4 Kuća u Osijeku sa savršenom kuhinjicom - 12 +12 Kuća u Osijeku uređena u country i farmhouse stilu

Ljubiteljica sam starina i prirodnih materijala kao što su drvo, ratan i lan jer daju toplinu prostoru. Volim i sama izrađivati i restaurirati namještaj i uporabne predmete, pa je primjena country i farmhouse stila bila logičan izbor, kaže Mirela Brdar, koja sa suprugom Marinom živi u Josipovcu, prigradskom naselju grada Osijeka.

U uređenju svog doma Mirela je koristila bijelu kao bazu, dok s dekoracijama mijenja izgled interijera ovisno o raspoloženju i godišnjem dobu. U tu svrhu obojili su masivni namještaj kupljen u Primi, u blagovaonici i dnevnoj sobi.

Kuća u Osijeku sa savršenom kuhinjicom - 9 Mirela Brdar iz Osijeka svoj dom uredila je u country i farmhouse stilu (Foto: Privatne fotografije)

Moram vam priznati da je bijelo najlakše za održavanje i prašina se uopće ne vidi, prezadovoljna je Mirela. Stolica za ljuljanje dugo joj je bila san i napokon ju je pronašla preko oglasa, za zaista simboličnu cijenu.

Zasad ju neću bojiti, sviđaju mi se godovi i boja, ne želim sterilan i anemičan izgled doma, dodaje. Godinama je skupljala dekoracije, jastučnice i posuđe, koje je većinom nalazila u online trgovini Vivre.hr, ali i na sajmovima antikviteta. Svašta je pronašla i po tuđim tavanima i garažama, a smatra da za lijepo uređen dom nisu presudni novac i razvikane marke.

Stil, pa tako i u uređenju doma, gradi se godinama, kaže. Najdraža joj je bila renovacija kuhinje koju je izradila tvrtka Firmo.hr po Mirelinim zamislima.

Kuća u Osijeku sa savršenom kuhinjicom - 11 Kuća u Osijeku u kojoj svaki kutak ima svoju čar (Foto: Privatne fotografije)

Osim estetskog dojma, naročito u kuhinji važna nam je i funkcionalnost, a upravo su tu rezultati nadmašili sva naša očekivanja. Policu za tanjure kupili smo u Ikei, a policu za začine sami smo složili od dasaka koje smo postavili na kutne nosače rustikalnog izgleda, a na donjem smo dijelu samo provukli držače za začine kupljene u Ikei.

Ploču s pravilima sama sam izradila od šperploče i boje za školsku ploču, a dodavanjem vješalice dobila je i uporabnu svrhu. Kuhinja je prava ladanjska, stvorena za pripremanje ukusnih jela i poslastica, opisuje ova ljubiteljica uređenja interijera. Spavaću sobu opremili su u nešto modernijem stilu.

Famozna! Kuća u Prelogu u kojoj su crna kuhinja i kupaonica glavne zvijezde Kuća u Prelogu u kojoj su crna kuhinja i kupaonica glavne zvijezde - 10 Kuća u Prelogu u kojoj su crna kuhinja i kupaonica glavne zvijezde - 14 Kuća u Prelogu u kojoj su crna kuhinja i kupaonica glavne zvijezde - 17 +14 Kuća u Prelogu u kojoj su crna kuhinja i kupaonica glavne zvijezde - 2

Majda Mirković iz Pule preuredila je svoju kuhinju sa starim regalom iz dnevne sobe - 6 Nova kuhinja za 800 kuna: Kako je stari regal za dnevni boravak postao kuhinja iz snova

Stan u Jastrebarskom u kojem bismo voljeli provesti barem vikend - 7 Kamin je divota! Zakoračite u stan u Jastrebarskom u kojem bismo voljeli provesti barem vikend

Slaba sam na lijepu i kvalitetnu posteljinu, a najviše ih kupujem u trgovinama Posteljina.hr i Dreamwithus.hr, otkriva Mirela Brdar, za koju je uređenje interijera igra koja nikada ne prestaje. Nove ideje i inspiracije samo joj iznova naviru sa svih strana.

Vrlo često nešto mi padne na pamet, a Marinu preostaje realizacija projekta. A tko mu je kriv kad je vrijedan i ima spretne ruke, smije se Mirela.

Kuća u Osijeku sa savršenom kuhinjicom - 5 Spavaća soba opremljena je u nešto modernijem stilu (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju