Obožavana glazbenica Adele danas slavi 35. rođendan. Punim imenom Adele Laurie Blue Adkins, slavna Britanka rođena je 5. svibnja 1988. u Londonu. Imala je četiri godine kada je počela pjevati. Prema vlastitom priznanju, svoj glazbeni talent u potpunosti je počela razvijati kada se upisala u londonsku Školu izvedbenih umjetnosti i tehnologije.

Galerija Adele na dodjeli nagrada Brit Awards 2022. godine Adele na dodjeli glazbene nagrade Grammy 2023. Adele na dodjeli nagrada Brit Awards +0 Adele na dodjeli nagrada Brit Awards 2011. godine

Samo nekoliko mjeseci nakon mature snimila je tri demo pjesme koje je njezin prijatelj stavio na svoju MySpace stranicu. U kratko vrijeme pjesme su stekle mnogo obožavatelja, a među njima je bio i šef diskografske kuće "XL Recordings", Richard Russell, koji je odmah prepoznao njezin potencijal i ugovorio sastanak s njom.

Ostatak priče je povijest. Adele je potpisala ugovor s Russellovom diskografskom kućom, odmah dobila menadžera i počela raditi na svom prvom albumu "19" koji je izdan u siječnju 2008. godine.

Već je s ovim albumom zakoračila i na američko tržište, a poziciju svjetske glazbene megazvijezde osigurala je drugim albumom "21" koji je svjetlo dana ugledao u siječnju 2011. godine. Singlovi "Someone Like You", "Rolling In The Deep" i "Set Fire To The Rain" zavladali su ljestvicama najslušanijih pjesama i gotovo da nije bilo mjesta s kojeg nisu dopirali zvuci njezinih hitova.

Na dodjeli Grammyja 2012. godine Adele je osvojila nagrade u svih šest kategorija u kojima je bila nominirana, uključujući i one za album i pjesmu godine. Zatim je počela raditi na pjesmi "Skyfall" za istoimeni 23. film o tajnom agentu Jamesu Bondu. Sasvim očekivano, i ova pjesma postala je hit te je nagrađena Zlatnim globusom i Oscarom za najbolju originalnu filmsku pjesmu.

Nakon niza velikih uspjeha, Adele je odlučila uzeti dugu stanku i posvetiti se svom sinu Angelu kojeg je u listopadu 2012. dobila s partnerom Simonom Koneckijem.

Stanka je trajala do studenog 2015. godine kada je izdala treći album "25" koji je također postigao velik komercijalni uspjeh i dobio pohvale kritičara.

Adele se u međuvremenu udala za Simona, ali njihovoj ljubavi došao je kraj 2019. godine kada je objavljeno da se razvode.

Upravo je ta vijest zaintrigirala njezine obožavatelje koji ne mogu dočekati nove hitove iz pera ove vesele emotivke. Svi vjeruju kako će i prekid sa Simonom biti njezina inspiracija na novom albumu. Proslavile su je teške ljubavne balade zbog kojih se prolilo mnogo suza, a mi u nastavku izdvajamo njih sedam koje se najčešće može naći na popisima Adelinih najboljih i najtužnijih ljubavnih pjesama.

1. SOMEONE LIKE YOU

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now
I heard that your dreams came true
I guess she gave you things
I didn't give to you

2. HELLO

Hello from the other side
I must've called a thousand times
To tell you I'm sorry
For everything that I've done
But when I call you never
Seem to be home

3. ONE AND ONLY

I don't know why I'm scared
I've been here before
Every feeling, every word
I've imagined it all
You'll never know if you never try
To forget your past and simply be mine

4. SET FIRE TO THE RAIN

I let it fall, my heart,
And as it fell you rose to claim it
It was dark and I was over
Until you kissed my lips and you saved me
My hands, they're strong
But my knees were far too weak
To stand in your arms
Without falling to your feet

5. WHEN WE WERE YOUNG

It's hard to admit that
Everything just takes me back
To when you were there
To when you were there
And a part of me keeps holding on
Just in case it hasn't gone
I guess I still care
Do you still care?

6. TURNING TABLES

Under haunted skies I see you
And when love is lost
Your ghost is found
I braved a hundred storms to leave you
As hard as you try
No I will never be knocked down

7. FIRST LOVE

This love has dried up and stayed behind
And if I stay I'll be alive
Then choke on words I'd always hide
Excuse me first love but we're through
I need to taste the kiss from someone new

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju