Kada želimo poboljšati kvalitetu života, zdrava i kvalitetna prehrana zasigurno će se naći na popisu prioriteta.

 

Zdravih namirnica ima i kod nas stoga ne morate tražiti one čija imena ne znate ni izgovoriti. Ovo su namirnice koje ćete bez problema pronaći kod nas, a zbog kojih ćete se osjećati bolje i poletnije. Možda ste za čudotvornim svojstvima nekih već upoznati, a ne sumnjamo da ćete u ovoj našoj edukativnoj ''okretaljci'' saznati i još pokoju zanimljivu informaciju o ovim zdravim namirnicama.


Riža je najdominantnija žitarica u svijetu. To ne čudi jer ne samo da ubrzava metabolizam kako bismo se osjećali bolje, nego smanjuje razinu šećera u krvi, usporava proces starenja i igra važnu ulogu u opskrbi tijela vitaminom B.

 

Kokos je bogat vlaknima te brojnim važnim vitaminima i mineralima, zbog kojih ćete se osjećati bolje, mlađe, a malo tko to neće primijetiti.


 

Bademi su odličan izvor vlakana, vitamina i minerala, njihova konzumacija sprječava rizik od srčanog udara i srčanih bolesti, a zbog svojih se nutritivnih vrijednosti nalaze visoko na popisu namirnica koje bismo trebali konzumirati svaki dan.

 

Soja utječe na smanjenje kolesterola, povoljno djeluje na kardiovaskularne bolesti, smanjuje rizik od raka dojke i prostate te povoljno djeluje na simptome menopauze.

 

 

Prije treninga najbolje je jesti ugljikohidrate. Jedete li nekoliko sati prije treninga miješajte ih uz proteine i zdrave masnoće. Ako pak jedete pola sata prije treninga, ključno je da odaberete obrok koji je jednostavan za probavljanje.


 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju