Nema im premca kada se iz našeg tijela treba riješiti toksina, poboljšati zdravlje i proljepšati kožu, ovi zeleni smoothieji slasniji su od onih sastavljenih samo od omiljenog voća.

  Galerija Iznenađujuće fini zeleni smoothiji Smoothie od kelja i jabuke Smoothie od kelja, ananasa i kokosa +1 Zeleni smoothie

Mnogi će reći da ne postoji pogrešan način za pripremu smoothieja. Jednostavno trebamo kombinirati one namirnice koje najviše volimo i ubaciti ih u blender. No kod zelenih smoothieja određena kombinacija namirnica može ih učiniti slasnijima od onih sastavljenih samo od voća.

Kelj je ono što bi mnogi nazvali ''superhranom'', što znači da obiluje velikom količinom vitamina, minerala i ostalih bitnih nutrijenata te se smatra jednom od najhranjivijih namirnica koje postoje.

Ipak, mnogi će zazirati od toga da jedu sirov kelj, pa makar i u nekom smoothieju. Ovakvi gusti sokovi bez sumnje su najbolji način da ostvarimo preporučeni dnevni unos voća i povrća, osjećamo se poletnije i bolje, stoga im svakako dajte priliku. Prilikom pripreme zelenih smoothieja s keljem koristite samo lišće kako biste smanjili gorčinu, dok ćete ga dodatkom predloženih namirnica transformirati u slasni napitak koji će okusom iznenaditi i najzahtjevnije nepce.

Smoothie od kelja, ananasa i kokosa Smoothie od kelja, ananasa i kokosa Foto: Getty

Zeleni detox smoothie od kelja i jabuke

⅔ šalice AdeZ napitka od badema
¾ šalice leda
1 ½ šalice isjeckanog kelja
1 isjeckani celer
½ crvene ili zelene naribane jabuke
1 žlica lanenih sjemenki
1 žličica meda

Smoothie od kelja, ananasa i kokosa

1 banana
1 šalica ananasa
1 šalica AdeZ napitka od kokosa
2 šalice isjeckanog kelja

Smoothie od kelja, jagoda i banane

1 banana
1 šalica AdeZ napitka od soje
1 šalica svježih ili smrznutih jagoda
1 šalica isjeckanog kelja
1 šalica leda

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju