Poželite li u jednom danu obići sve zagrebačke adventske lokacije, može se dogoditi da propustite scenografske detalje birane s posebnom pažnjom. Dobro otvorite oči i uživajte u sitnicama zbog kojih Advent kod Matoša ima dušu.

Započnete li šetnju Strossmayerovim šetalištem od Uspinjače prema vidikovcu s kojeg pogled puca na čudesnu zagrebačku katedralu, vjerojatno će se probuditi vaša brojna osjetila. Vidjeti, čuti, mirisati i osjetiti u isto vrijeme ponekad može biti previše za upijanje baš svakog detalja o kojem se pomno razmišljalo čak i mjesecima prije početka najiščekivanije manifestacije godine.

Svaka zagrebačka adventska lokacija ima istu temu uređenja. Ove je godine tema inspirirana veličanstvenim baletom Orašar.

Figure Orašara nalaze se na svakom koraku u različitim veličinama, ali kreativci zaduženi za uređenje adventskih lokacija dali su mašti na volju.

Na Adventu kod Matoša već tri godine za scenografiju je zadužen tim koji stoji iza brenda Le Prase. Budući da lokaciju jako dobro poznaju, nije im problem svake godine oduševiti prolaznike s još boljim i zanimljivijim idejama.

Romantika kod Matoša: Provjerite što vas čeka na najljepše uređenoj adventskoj lokaciji Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša - 5 Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša - 6 Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša - 3 +2 Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša - 2

U fotogaleriji su detalji koji su nama zapeli za oko, a ako i vi uočite i fotografirate posebnosti Adventa kod Matoša, podijelite ih u komentaru.

Glazbeni i filmski program te sve informacije o Adventu kod Matoša i Filmskom adventu u kinu Tuškanec dostupne su na službenim stranicama na Facebooku i Instagramu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju