Najčarobnije doba godine počinje i na jednoj od najpoznatijih zagrebačkih lokacija.

Galerija Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša - 5 Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša - 6 Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša - 3 +2 Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša - 2

Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu, na dijelu šetnice na kojem vječno sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, postaje božićna priča s romantičnom atmosferom, mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela, ali i mjesto vrhunske zabave.

Lokacija s najljepšim pogledom na Zagreb oblači svoje blagdansko ruho 29. studenog. Na svakom koraku Adventa kod Matoša posjetitelji će uživati u pomno biranoj scenografiji koja podsjeća na dobra stara vremena  i topli ugođaj adventa iz prve polovice 20. stoljeća.

Escape Room Orašar u MUO Escape Room Orašar: Muzej za umjetnost i obrt popularni balet pretvorio u dobru zabavu

Izlog Saše Šekoranje - 1 Zagrebačka bajka: Najčarobnija "slastičarnica" kakvu bi poželio i Pariz

Zahvaljujući posebnoj scenografiji u retro stilu, Advent kod Matoša ponosi se titulom najljepše uređene adventske lokacije u Zagrebu. Tu je titulu osvojio već prve godine održavanja 2017. te potom 2018. godine.

Treće izdanje Adventa kod Matoša nastavlja tradiciju, ali nudi i novitete. Mirisi su sigurno nešto što će posjetitelji prvo uočiti jer na šetnici se nalazi 14 adventskih kućica s bogatom street food ponudom.

U ponudi su tradicionalna hrvatska zimska jela, ali na moderan način poput raclette sarme, mesnog čipsa, vegetarijanskih ličkih pola i pečenog jegera te specijaliteti iz cijelog svijeta kao što su švedski i norveški vafli uz koje se pije skandinavski glogg ili pak topla jabukovača s votkom.

Nezaobilazne su i kobasice domaćih proizvođača, ali s raznim umacima i dodacima.

GLAZBENI NASTUPI

Zimski provod, koji će trajati sve do 7. siječnja, upotpunit će veliki glazbeni nastupi: Belfast Food, Kuzma & Shaka Zulu, Techno Vikinzi i brojni drugi urbani bendovi i DJ-evi.

Drugi dan Božića, 26. prosinca, sprema se pravo glazbeno ludilo - bend iznenađenja koji hrvatskom glazbenom scenom uspješno vlada već 20 godina.

U Novu godinu uvest će vas veseli, kabaretski bend Stampedo s još veselijom Ivankom Mazurkijević.

Na otvorenju, 29. studenog, posjetitelje dočekuje bend C.U.R.E sastavljen od četiri djevojke koje su multiinstrumentalistice, a na kreativan način sviraju svoje aranžmane pop, rock i jazz repertoara.

Foto pointovi Adventa kod Matoša, poput instalacije prozora koji gleda na Zagreb, svjetleće klupe, okvira u obliku velikog adventskog vijenca kroz koji se vidi Katedrala, već su uvršteni u najfotografiranije lokacije u Gradu i svake godine su omiljena zabava posjetiteljima, a ove godine posjetitelje očekuju novi foto pointovi s kojih Zagrepčani i gosti našeg Grada mogu slati najljepše razglednice diljem svijeta.

Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša - 6 Prošlogodišnji adventski ugođaj kod Matoša (Foto: zadovoljna.hr)

MJESTO ZA LJUBITELJE FILMA

I ljubitelji filma doći će na svoje jer samo dan nakon otvorenja Adventa kod Matoša, 30. studenog počinje i adventska priča na platou Tuškanac.

Plato kina, pripadajući park i gornji dio Dežmanova prolaza privlačit će posjetitelje posebnom scenografijom kojom je stvoren topli blagdanski ugođaj. Park će krasiti velika glazbena kutija s hologramskom balerinom koja će se okretati uz zvukove nota iz baleta Orašar.

Uređenje Dežmanova prolaza također će pratiti temu Orašara te će stari izlozi, kao i dijelovi prolaza, biti dio adventskog ugođaja. U kinu Tuškanac prikazivat će se dva puta dnevno dječji i obiteljski igrani i crtani filmovi iz prošlog stoljeća.

Prije projekcija svakako ćete moći zgrabiti kokice iz kućice Cinkuši, koja će biti postavljena pokraj kina. Više informacija o programu, koncertima, radnom vremenu i filmskim projekcijama dostupne su na službenoj Facebook stranici.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju