S početkom studenog već nestrpljivo čekamo s kakvom će nas novom blagdanskom čarolijom u izlogu svog cvjetnog atelijera iznenaditi cvjetni čarobnjak Saša Šekoranja. Točno pedeset dana prije Božića Saša je otkrio svoj novouređeni izlog koji nas vodi u najslađu i najčarobniju parišku slastičarnicu. I ima toga još!

Galerija Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 8 Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 9 Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 6 +11 Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu  

Do početka Adventa u Zagrebu ostalo je još mjesec dana, ali u zagrebačkom Dežmanovu prolazu advent je već počeo. Već godinama Dežmanov prolaz jedno je od najposjećenijih mjesta u Zagrebu tijekom razdoblja adventa i Božića, gdje u izlogu cvjetnog atelijera Saše Šekoranje prolaznike oduševljavaju prizori kao iz mašte.

Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 6 Saša Šekoranja uredio je izlog svog cvjetnog atelijera poput najljepše francuske slastičarne (Foto: Saša Šekoranja)

Pretprošle godine Saša je izlog uredio u duhu Orašara te postavio nekoliko stotina lutkica tog slavnog lika, lani smo uživali u zagrebačkoj Narniji, čarobnoj božićnoj šumi kao iz fantazije, a ove godine topimo se na prizor najslađe pariške slastičarnice ukrašene raskošnim lusterima. Saša je slastičarnicu zamislio kao mjesto s najfinijim slasticama poput slavnih francuskih macaronsa ukrašenih šljokicama.

Božićno uređenje izloga cvjetne galerije Saše Šekoranje - 4 Zagrebačka Narnija: Čarobna božićna šuma kao iz fantazije

Kolači i kuglice izrađeni su i oslikani u Engleskoj, a sve je trebalo naručiti još prije godinu dana kako bi bilo gotovo na vrijeme. Sviđa mi se ideja pakiranja macaronsa u okrugle kutije puderastih boja, kakve sam stavio u izlog, kao super poklon, otkriva Saša Šekoranja.

Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 9 Saša Šekoranja uredio je izlog svog cvjetnog atelijera poput najljepše francuske slastičarne (Foto: Saša Šekoranja)

Orašar je ovom akademskom slikaru i scenografu velika inspiracija, pa je lutkice obožavanog lika i za ovaj advent stavio u jedan od tri izloga atelijera. Tako je, uz francusku slastičarnu, drugi izlog bogato uređen crvenim laticama i narom pomiješanim s kuglicama, dok je treći izlog ukrasio debelim zavjesama i staklenim zvonima ispod kojih se "skrivaju" Orašari.

Zagrebački izlog Saše Šekoranje uređen u božićnom duhu - 9 Zagrebačka čarolija: Božićni izlog koji je postao omiljeno mjesto za fotografiranje

Volim te bajkovite prizore, temu Vile šećera iz Orašara i bogatstvo kolača, kaže Saša koji je u svoju patiserrie stavio i djevojčicu koja promatra sve te neodoljive slastice. Dijete, odrasli, nije bitno, vjerujemo da će i ovoga adventa božićna čarolija Saše Šekoranje oduševiti i razveseliti svakoga, bez obzira na godine.

Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 1 Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu (Foto: Saša Šekoranja)

Da umijeće Saše Šekoranje nema granica, pokazuje i kalendar za 2020. godinu kojeg je umjetnik osmislio i ispunio svojim crtežima, a to je ujedno jedini kalendar s Michelinovim zvjezdicama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju