"Priče iz davnine" tema su ovogodišnjeg adventskog programa koji se u subotu 26. studenoga otvara u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. Program je nadahnut bajkama Ivane Brlić-Mažuranić, književnice koju nazivaju i hrvatskim Andersenom.

Galerija Advent u Divljem srcu grada nadahnut je bajkama Ivane Brlić-Mažuranić - 7 Advent u Divljem srcu grada nadahnut je bajkama Ivane Brlić-Mažuranić - 4 Advent u Divljem srcu grada nadahnut je bajkama Ivane Brlić-Mažuranić - 2 +4 U Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske posjetitelje očekuje edukativni kutak Tajne medvjeđeg brloga

Svoje je fantastične likove, među kojima su Palunko, Bjesomar i Tintilinić, povezivala s predivnim krajolicima te biljnim i životinjskim svijetom Hrvatske, koji je dobro poznavala.

Edukatori Zoološkog vrta ove će jeseni i zime pratiti njezine tragove. Odjeveni u likove Domaćih, posjetitelje će voditi u tematske obilaske Vrta Priče iz Striborove šume. Pritom će ih upoznavati s autohtonim vrstama divljih životinja te im predstavljati neke njihove preparate.

Advent u Divljem srcu grada nadahnut je bajkama Ivane Brlić-Mažuranić - 2 Tijekom adventa Zoološki je vrt blagdanski ukrašen te ima prigodnu gastronomsku ponudu (Foto: PR)

U Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske posjetitelje očekuje edukativni kutak Tajne medvjeđeg brloga, a u edukativnom centru predstavljanje životinja od kojih mnogi zaziru, poput zmija, žaba i kukaca. Tamo će biti smještena i radionica božićnih ukrasa od prirodnih materijala koji se mogu prikupiti tijekom šetnje šumom.

Advent u Divljem srcu grada nadahnut je bajkama Ivane Brlić-Mažuranić - 4 Advent u Divljem srcu grada nadahnut je bajkama Ivane Brlić-Mažuranić (Foto: PR)

U kolibi Djeda Božićnjaka koja će biti postavljena na katu restorana Kod morskog lava, vladat će ozračje kakvo je Ivana Brlić-Mažuranić gajila dok je priče pripovijedala svojoj djeci.

"Najbožićniji" zagrebački kafić: Finjak i ove godine oduševljava svojim uređenjem Nova božićna bajka u Finjaku - 11 Nova božićna bajka u Finjaku - 13 Nova božićna bajka u Finjaku - 8 +9 Nova božićna bajka u Finjaku - 5

Navedeni program održavat će se do 8. siječnja petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 20 sati. Programa nema na Badnjak, Božić, Staru i Novu godinu. Na Štefanje će biti organizirana podjela darova životinjama.

Tijekom adventa Zoološki je vrt blagdanski ukrašen te ima prigodnu gastronomsku ponudu.

Advent u Divljem srcu grada nadahnut je bajkama Ivane Brlić-Mažuranić - 5 "Priče iz davnine" tema je ovogodišnjeg adventskog programa koji se u subotu 26. studenoga otvara u Zoološkom vrtu Grada Zagreba (Foto: Damir Hoyka)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju