Simboličnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, započet će ovogodišnji Advent u Samoboru. Domaćini pripremaju čaroban Advent u Samoboru koji će vaše blagdanske dane pretvoriti u bajkovite.

Galerija Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 9 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 5 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 4 +7 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca

U subotu 2. prosinca u 18 sati gradonačelnica Petra Škrobot upalit će tisuće lampica koje će tvoriti zvjezdano nebo iznad klizališta i svjetlucavu šetnicu kroz centar grada. Advent u Samoboru službeno započinje pravim zimskim ugođajem – plesnim i fire showom na ledu uz maskote, veselje i smijeh uz Marija Petrekovića te glazbu Roka Vuškovića i Ružice Maurus.

Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 6 Advent u Samoboru imat će brojne čarobne lokacije (Foto: Edin Tuzlak)

Toplo se obucite i prošećite magičnim samoborskim šetnicama gdje možete pronaći prigodne poklone na štandovima samoborskih obrtnika, okrijepite se na jednom od mnogih gastro štandova i zauzmite svoje mjesto na koncertu Letećeg odreda koji će početi u 20 sati na Trgu Matice hrvatske.

Da Samobor nije poznat samo po Fašniku, već i po najboljem Adventu, uvjerit će se svi posjetitelji koji u narednim danima posjete ovaj grad.

Na rasporedu su razne radionice izrade božićnih ukrasa, likovne radionice, dječje olimpijade na ledu, vožnja u eko vlakiću, a šuška se i da će se među djecu spustiti Djed Božićnjak u vrućem balonu! Možda i on okuša svoje vještine na ledu jer će klizalište svakog dana biti otvoreno od 10 do 22 sata.

Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 10 Klizalište će biti otvoreno svakog dana od 10 do 22 sata (Foto: Edin Tuzlak)

Na ovogodišnjem samoborskom Adventu na svoje će doći i ljubitelji dobre glazbe jer će gradom odjeknuti pjesme raznih izvođača, poput Joleta, Daleke obale, Grupe Loco, Bones Jazz Quarteta, Ivane Marić&Benda... Od eno gastro ponude na Minglanju u Klanjcu prigodno će se nuditi debrecinke, sirevi i kobasice, zapečeni štrukli, fritule, štrudle, vruća čokolada i slične poslastice. U Kleščićevoj ulici u ponudi će biti med, bermet, licitari, kraluši...

Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 8 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca (Foto: Edin Tuzlak)

Posjetitelji će čarobne trenutke moći ovjekovječiti i fotografiranjem na nekoliko posebno uređenih foto kutaka – na samom klizalištu, u Milakovićevoj na mostu preko Gradne, u Stražničkoj, na drvenom mostu u Livadićevoj ili ispred Samoborskog muzeja. Na Trgu će se moći pisati pisma Djedu Mrazu, a na Staru godinu Jole će nas uvesti u podnevni doček Nove. Ostali će navečer godinu ispratiti koncertom grupe Panorama.

Bajkovita idila samoborskog adventa blistat će sve do 7. siječnja, a detaljni raspored događanja možete pronaći na stranici www.samobor.hr.

Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 4 Svjetlucava šetnica kroz centar grada (Foto: Edin Tuzlak)

Sprema se nova adventska atrakcija u centru Zagreba koja donosi nova iznenađenja Advent u Zagrebu, Matoš & Mačke Advent u Zagrebu, Matoš & Mačke Advent u Zagrebu, Matoš & Mačke +6 Advent u Zagrebu, Matoš & Mačke

Adventski vijenac: 15 ideja za kopiranje za sve one koji ga žele sami napraviti Ideje za izradu adventskog vijenca - 12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 10 Ideje za izradu adventskog vijenca - 9 +12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju