Miškecov prolaz, poznat i kao prolaz sestara Baković kod kina Europe, ovih adventskih dana izgleda čarobnije i ljepše nego ikada. Na novoj lokaciji Adventa u Zagrebu smjestio se stari filmski set kao stvoren za snimanje božićnog filma.

Galerija Miškecov prolaz u Zagrebu za Advent je uređen poput starinskog filmskog seta - 14 Miškecov prolaz u Zagrebu za Advent je uređen poput starinskog filmskog seta - 8 Miškecov prolaz u Zagrebu za Advent je uređen poput starinskog filmskog seta - 15 +13 Miškecov prolaz u Zagrebu za Advent je uređen poput starinskog filmskog seta

U duhu nekih davnih dana, slavni Miškecov prolaz (nazvan prema gradskoj legendi Miškecu koji je živio u kotlovnici kina Balkan) koji spaja Masarykovu i Varšavsku ulicu, pretvoren je u starinski filmski studio uređen u stilu šarmantne trgovine mješovite robe.

Na novoj lokaciji Adventa u Zagrebu, u Miškecovom prolazu, smjestio se stari filmski set kao stvoren za snimanje božićnog filma

U izlogu mame crvena haljina stvorena za zagrebačke dame, gramofon na kojem bi sretan kupac do kasno u noć mogao slušati omiljene ploče, slike zimskih pejzaža, a tu su i željeznica, medvjedići i namještaj za lutke kakav je nekad davno neka djevojčica možda i dobila za Božić... Možemo zamisliti njezino veselje kada je na božićno jutro otvorila dar!

Miškecov prolaz u Zagrebu za Advent je uređen poput starinskog filmskog seta - 17 Miškecov prolaz pretvoren je u starinski filmski studio uređen u stilu šarmantne trgovine mješovite robe (Foto: Sandro Sklepić)

Mnoštvo lampica stvara topli, blagdanski ugođaj koji privlači prolaznike željne saznati kakav se to film snima u prolazu sestara Baković, Rajke i Zdenke koje su bile sudionice antifašističkog pokreta. Samo nemojte biti glasni jer kao što piše na tabli postavljenoj na setu – "Snima se! Tišinu molim".

Miškecov prolaz u Zagrebu za Advent je uređen poput starinskog filmskog seta - 2 Miškecov prolaz u Zagrebu ima sve detalje potrebne za jedan filmski set (Foto: Sandro Sklepić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju