Osim što je tvorac brenda Choice handmade, Maja Milun medicinska je sestra i radi u KBC-u Split, a bavi se i balonskim dekoracijama, šiva, hekla, pleše i, između ostalog, supruga je i mama dvoje male djece. Iza cijele priče stoje njezin suprug i ona jer bez njegove podrške, ističe Maja, teško da bi uspijevala biti išta od navedenog.

Galerija Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 5 Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 3 +6 Nijanse boja miješa sama, kombinira ukrase i detalje i do sada zasigurno nije napravila dva ista vjenčića

U našem braku ja sam kreativac, sanjar, vizionar, izbjeglica iz besmisla. On je snaga, sigurnost, glas razuma, matematičar. Oboje taman dovoljno svega navedenoga da učinimo lijepi balans, kaže Maja Milun iz Splita, čiji je brend Choice handmade nastao još u njezinim studentskim danima, a sve je počelo izradom narukvica od perlica s imenima.

Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 1 Nijanse boja miješa sama, kombinira ukrase i detalje i do sada zasigurno nije napravila dva ista vjenčića (Foto: Choice handmade)

Narukvice su tada bile must have. S vremenom, osluškujući potrebe svojih kupaca, ponudu sam mijenjala i nadopunjavala, usavršavala nove tehnike, razvijala nove proizvode...

Danas, nekoliko godina kasnije, moj se posao usmjerio prema proizvodima za bebe i djecu (vezice za dude, tetra pelene, dekoracije za dječje sobice), darovnom programu (okviri i kutije uspomena, pozivnice i zahvalnice), kao i prigodnom blagdanskom asortimanu, o kojem ćemo zapravo i govoriti, govori Maja, koja nam je otkrila i kako je odabrala ime brenda.

Željela sam prepoznatljivo ime koje ću moći koristiti za sva područja kojima bih se potencijalno mogla baviti. A interesa imam nebrojeno.

Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 7 Vjenčići su izrađeni od punog drva bukve koje se odlikuje svojom iznimnom čvrstoćom (Foto: Choice handmade)

Njezin blagdanski asortiman čine ukrasi za jelku u raznim oblicima i bojama te adventski aranžmani sa svijećama za koje voli reći da su "vijenci koji nisu vijenci". Ono po čemu su posebni i po čemu se razlikuju od drugih je ručna izrada, kao i trajanje samog postupka izrade. Za svaki vjenčić, uzevši u obzir sve faze izrade, potrebno je više od tri sata rada. Kako su izrađeni od punog drva bukve, koje se odlikuje svojom iznimnom čvrstoćom i koristi se u izradi namještaja, potrebni su najprije rezanje, fina obrada, brušenje, potom bojanje, sušenje, lijepljenje i na koncu ukrašavanje.

Prvu fazu odradili su suprug i kum, danima i satima, a ovaj kreativni dio uvijek je moj dio. Ono što posebno volim kod svojih vjenčića (koji nisu vjenčići) je njihova trajnost i čvrstoća s obzirom na to da su drveni. Nadalje, valja istaknuti kako je svaki od njih unikat.

Nijanse boja miješam sama, kombiniram ukrase i detalje i do sada zasigurno nisam napravila dva ista. Slična da, ali potpuno ista ne. Svakom vjenčiću pristupam s jako puno pažnje. Uživam u stvaranju nečeg što će krasiti domove diljem Lijepe Naše, pružati najtopliji blagdanski ugođaj i biti dijelom najljepših uspomena.

Velika mi je i čast, moram reći, što će se oko njih okupljati brojne obitelji, blagovati za blagdanskom trpezom uz upaljene svijeće, nazdravljati, radovati se, slaviti. S takvim mislima i zahvalna srca izrađujem svaki pojedini primjerak, ispričala nam je medicinska sestra i velika kreativka.

Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 10 Adventski aranžmani Maje Milun iz Splita imaju vjerne kupce (Foto: Choice handmade)

Prošle godine prvi je put radila adventske vijence izgledom i oblikom kakve vidimo danas. Bili su jako slični i radila ih je po narudžbi kupaca, svakog po želji. Međutim, ove godine imaju jednog malog člana obitelji više, samim time vremena puno manje, pa je sukladno tome odlučila izraditi limitiranu seriju od sto komada.

Ravnajući se po lanjskim zahtjevima, a imajući u vidu ovogodišnje trendove, kombinirala je sto različitih, drugačijih i prepoznatljivih vjenčića koji se mogu kupiti po cijeni od 188 kuna (+ poštarina).

Pogledajte najslađi izlog u Osijeku koji je ovih dana vrlo poželjno mjesto za fotografiranje Najljepši izlog u Osijeku koji krase veliki i mali plišani medvjedići i obilje ružičaste boje - 7 Najljepši izlog u Osijeku koji krase veliki i mali plišani medvjedići i obilje ružičaste boje - 1 Najljepši izlog u Osijeku koji krase veliki i mali plišani medvjedići i obilje ružičaste boje - 2 +9 Najljepši izlog u Osijeku koji krase veliki i mali plišani medvjedići i obilje ružičaste boje - 3

Ide odmah na listu želja: Šalica s poklopcem koji izgleda kao snježna kugla Šalice na Djeda Božićnjaka Šalice na Djeda Božićnjaka - 2 Šalice na Djeda Božićnjaka - 1 +1 Šalice na Djeda Božićnjaka - 3

Najčešći komentar ove godine je da je cijena vjenčića preniska.

U usporedbi s ponudom na tržištu i cijenama koje bezobrazno divljaju, rekla bih 'mukte', kako se kod nas u Dalmaciji kaže. Međutim, ona nit koja povezuje mene kao osobu, Choice handmade i moju dragu 'publiku' jest pristupačnost, što u komunikaciji, međusobnim ustupcima, odnosima, što u cijenama proizvoda.

Od samih početaka stvaranja brenda i gradeći svoju zajednicu želim da su moji proizvodi dostupni svima. Tako sam došla do toga da se kupci (kad imaju neku prigodu) sjete mene, svrate na stranicu da vide ima li što prigodno za njih, jave se, prilagodimo proizvod njihovim željama i nađemo rješenje za svaku potrebu. I u tome leži moj motiv. Gušt. Činjenje dobra. Poklanjanje. Darivanja bez razloga.

Zadovoljstvo kad u paket ubaciš neku sitnicu kao zahvalu za vjernost. Za ponovnu narudžbu i za poklonjeno povjerenje. Pa izazoveš emociju tamo negdje, pa je osjetiš kroz natipkana slova kad dobiješ poruku povratno. To me gura naprijed.

Zato su cijene prihvatljive, prijateljske jer ljudi 's druge strane' nisu samo oni koji mi uplaćuju novac, nego oni s kojima se stvarno osjećam. I oni se stalno i iznova vraćaju. I zato je Choice handmade već godinama njihov izbor. A meni taman dovoljno za sreću, punog srca kaže Maja Milun iz Splita.

Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 6 'Ona nit koja povezuje mene kao osobu, Choice handmade i moju dragu 'publiku' jest pristupačnost' (Foto: Choice handmade)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju