Prije samo nešto više od godinu dana Martina Kuntić iz Križevaca bila je nezaposlena magistrica ekonomije. Danas ima uspješnu modnu tvrtku koju je sama pokrenula, a njeni kupaći kostimi osvojili su i američko tržište

Martina Kuntić vlasnica je modnog brenda Agjamal, čije je ime izvedenica riječi Aljmal (Ažemel) što znači ljepota, a njeni kupaći kostimi postali su popularni i u SAD-u. Iako su je mnogi plašili kako je teško uspjeti u modnom svijetu, Martina je ipak odlučila ići za svojim snom i u tome je itekako uspjela.

Kupaći kostimi dizajnerice Martine Kuntić iz Križevaca osvojili su i američko tržište

'U početku sam se plašila krenuti li u taj posao, sve je bilo upitno i rizik. Išla sam za tim da ono što voliš mora uspjeti. Moj posao meni nije posao, meni je to užitak', otkrila je Martina Kuntić u prilogu InMagazina. Iako veliki broj hrvatskih dizajnera jedva uspijeva pokriti vlastite troškove, Martina je ručno rađene modele uspjela progurati na iznimno konkurentno američko tržište.

U kratkom vremenu svojom je linijom kupaćih kostima osvojila ne samo hrvatsku, već i svjetsku javnost. Nedavno je tako sudjelovala na najvećem sajmu u Las Vegasu, a na njezinu sreću ondje su se zatekli holivudski stilisti najpoznatijih svjetskih zvijezda.

'Ja nisam ni znala za to, nego sam tek kasnije saznala da su stilisti svjetskih zvijezda uzeli nekoliko kupaćih kostima. Tako da se nemojte čuditi ako vidite J. Lo. ili Beyonce u mojim kupaćim kostimima. Voljela bih to, naravno', priznaje modna dizajnerica iz Križevaca. Njezini su kostimi glamuroznog stila, ali Martina objašnjava kako ovi modeli nisu samo za plažu ili bazen.

Uz upečatljive modne dodatke, dame u ovim kostimima mogu zabljesnuti i u večernjem izlasku. Inače, za izradu jednog kupaćeg kostima Martina utroši cijeli dan. Svjesna je da biti poduzetnica znači malo sna, a mnogo rada. Jedino tako uspjeh neće izostati, a veliki joj je oslonac i njezin dečko.

'Dečko je bio sa mnom u Las Vegasu i on sve zna o ovom poslu, čak i o materijalima. Nema mu druge, ja sanjam to, mora znat čovjek', sa smiješkom kaže. Biti žena u poslovnom svijetu možda i nije najlakši put do uspjeha, no Martina je dokazala kako voljeti ono što radiš, itekako može otvoriti vrata širom svijeta.

Priču dizajnerice Martine Kuntić pogledajte u prilogu InMagazaina.



IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju