Brad Pitt danas će proslaviti 57. rođendan. Slavni američki glumac rođen je 18. prosinca 1963. godine u Oklahomi.

Galerija Brad i njegova srednjoškolska ljubav Sarah Hart Brad Pitt Brad Pitt +0 Brad Pitt

Njegova konzervativna obitelj preselila se u Missouri, gdje je pohađao i srednju školu Kickapoo. U to vrijeme bavio se golfom, plivanjem i tenisom, pa nitko nije ni pretpostavljao da će se ubrzo "zaraziti" glumom.

Obožavao je filmove koji su, kako sam kaže, za njega bili prozor u neki drugi svijet. Nakon srednje škole studirao je novinarstvo i oglašavanje. Nikada nije diplomirao jer se odlučio preseliti u Los Angeles i upisati satove glume. Prve filmske uloge ostvario je 1987. godine u filmovima "Bez izlaza", "Ničija zemlja" i "Manje od nule", ali bile su toliko male da njegovo ime na kraju nije ni završilo na odjavnoj špici.

Brad Pitt Brad Pitt (Foto: Guliver/CoverImages)

Ubrzo je ostvario televizijski debi u sapunici "Another World", a prvi veći uspjeh donosi mu uloga u seriji "Dallas". Bio je to početak uspješne karijere koja traje do danas.

Oni koji ga pamte iz školskih dana nisu mogli ni pretpostaviti da će postati tako velika zvijezda, a među njima je i njegova srednjoškolska ljubav Sarah Hart. Nikada nisam ni pomislila da će postati ovo što jest. Naša veza bila je lijepa. Moja djeca i danas uzimaju fotografije s našeg maturalnog plesa kako bi se okolo hvalila, kazala je jednom prilikom.

Na spomenutim fotografijama Brad je gotovo neprepoznatljiv. Naravno, krasi ga fudbalerka koja mu baš i nije laskala, ali u to vrijeme bila je nezaobilazna.

Brad i njegova srednjoškolska ljubav Sarah Hart Brad i njegova srednjoškolska ljubav Sarah Hart (Foto: Guliver/CoverImages)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju