Više od polovice žena susreću se s aknama i nakon puberteta. Najčešći uzročnici su hormonalni disbalans, ali i vanjski utjecaji pod kojima se simptomi mogu pogoršati i omesti barijernu funkciju kože. Ipak, na akne se može djelovati izvana.

Galerija Gel sadrži salicilnu kiselinu prirodnog podrijetla koja pročišćava kožu Vichy Normaderm Phytosolution Linija Normaderm Phytosolution ima snažne dermokozmetičke aktivne sastojke +2 Vichy Normaderm Phytosolution Na uravnotežen i zaglađen ten značajno utječe ekspozom koji obuhvaća sve utjecaje iz okoliša. Vanjskih utjecaja koji svakodnevno utječu na kvalitetu kože lica itekako treba biti svjestan jer su sveprisutni.

Riječ je o zagađenju zraka, dugotrajnom korištenju nečistih četkica za make up, prislanjanju mobitela uz lice, pušenju, prehrani prepunoj šećera, prevelikim unosom mliječnih proizvoda, prevelikoj razini stresa i nedovoljno sna.

Reguliranjem svih navedenih nepovoljnih utjecaja na kožu, uz učinkovitu svakodnevnu njegu, pomaci se mogu vidjeti u u periodu od 6 do 12 tjedana.

Kako biti dosljedan u rutini čišćenja i pravilnoj hidrataciji kože?

Korigiranje akni i obnavljanje te ojačavanje funkcije kože dva su glavna cilja iz kojih stoji linija proizvoda Normaderm Phytosolution marke Vichy.

Njega kože sklona aknama sastoji se od dva ključna koraka. Ova linija proizvoda osmišljena je kao rutina kojoj treba biti dosljedan u korištenju najmanje 6 tjedana.

Hidratantna rutina za masnu i kožu sklonu aknama u odrasloj dobi Normaderm Phytosolution sadrži 60 posto Vichy mineralizirajuće termalne vode. Cijela linija Normaderm sadrži dermokozmetičke aktivne sastojke, a nadopunjena je s dva nova proizvoda Phytosolution gel za dubinsko čišćenje i Phytosolution dnevna njega s dvostrukim učinkom.

Za zdravu, nemasnu i čistu kožu lica važno je koristiti nekomedogene proizvode koji ne zatvaraju pore. Za njegu lica očišćeno od akni treba koristiti proizvode koji su obogaćeni vodom i koji se lako razmazuju te brzo upijaju. Takvi proizvodi neće ostaviti gusti ili masni sloj na koži.

Linija Normaderm Phytosolution ima snažne dermokozmetičke aktivne sastojke Linija Normaderm Phytosolution ima snažne dermokozmetičke aktivne sastojke Foto: Vichy

Prvi korak u rutini je Phytosolution gel za intenzivno čišćenje koji ima snažne dermatološke sastojke. Cink će na kožu lica djelovati antibakterijski i protuupalno, bakar će regulirati sebum, a probiotik Bifidus osnažit će kožnu barijeru. Gel sadrži i salicilnu kiselinu prirodnog podrijetla koja pročišćava kožu i djeluje antibakterijski.

Učinkovitost gela za intenzivno čišćenje je i testirana na pedeset žena s osjetljivom masnom kožom sklonom aknama. Korištenje ovog proizvoda tijekom četiri tjedna, dva puta dnevno rezultiralo je s 28 posto manjim retencijskim lezijama, 17 posto manje sebuma, 19 posto manjih upalnih lezija te znatno smanjenom vidljivosti pora.

Drugi korak u rutini čišćenja lica je korištenje Phytosolution dnevne njege s dvostrukim učinkom. Sadrži dermatološki aktivne sastojke prirodnog podrijetla. Dnevna njega linije Normaderm Phytosolution, osim salicilne kiseline, sadrži još i Phycosaccharide 2 posto koji regulira sebum, Vitamin Cg 0,2 posto  koji ima protuupalno i depigmentacijsko djelovanje, hijaluronsku kiselinu prirodnog podrijetla 0,2 posto za hidrataciju te Vichy mineraliziranu termalnu vodu 60 posto za osnaživanje kože.

Klinički je testirana i učinkovitost ovog proizvoda tijekom osam tjedana. Pedeset žena je u navedenom razdoblju koristila ovaj proizvod dva puta dnevno. Poboljšanja na koži vidljiva su u 62 posto manje tragova od akni, 37 posto manje retencijskih lezija i 42 posto manje upalnih lezija.

 

Takva rutina njege lica u dva koraka ciljano će djelovati na kožu i učiniti ju čišćom, korigirat će akne, mitesere i pigmentacijske mrlje, a lice će štititi 24-satnom hidratacijom, smanjenjem vidljivosti pora, smanjenjem sebuma bez narušavanja prirodnog ph kože lica te će jačati barijernu funkciju kože.

Kombinaciju navedenih sastojaka u proizvodima linije Normaderm Phytosolution podupiru i dermatolozi koji znaju sve o uzročnicima akni u odrasloj dobi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju