Guinnessova knjiga rekorda za 2010. godinu na velika vrata ulazi u knjižare u vašoj blizini. Top 100 rekorda desetljeća, nove kategorije te popis neoborivih rekorda te onih koji su se dogodili na vaš rođendan su samo neki od noviteta koji vas očekuju!

'Knjiga naslova 'Michelangelo, La Dotta Mano' stajala je 155.000 dolara po jednom izdanju. Svaka rukom izrađena kopija radi se šest mjeseci i teži 28,1 kg, jer se prednje korice izrađuju od bijelog mramora.'

Dok nam na vrata kuca novo desetljeće, Guinness World Records vraća se s prekrasnim novim dizajnom, tisućama novih i novooborenih rekorda, potpuno novim fotografijama boljima nego ikad i posebnim dodacima od kojih će vam zastati dah.

Ovo su samo neki od njih:

Top 100 rekorda desetljeća – 100 najvažnijih rekorda prvog desetljeća novog milenija Rekord dnevno – koji je rekord postavljen ili oboren na vaš rođendan? Što se dogodilo na današnji dan u povijesti obaranja rekorda? U zaglavlju svake stranice pronaći ćete poseban dodatak - rekord dnevno.

Besplatan sadržaj koji možete downloadati – jedinstveni kod koji ćete pronaći u knjizi utipkajte na našu stranicu posvećenu GSR 2010 i downloadajte besplatne pozadine za radnu površinu vašeg računala i mobilnog telefona, videoklipove, fotografije, intervjue…

Guinnessova knjiga rekorda najprodavanija je knjiga s autorskim pravima na svijetu. Od kada je prvi put objavljena 1955., prodana je u više od 100 milijuna primjeraka!

Nove kategorije – kao i uvijek, i u ovom smo vam izdanju pripremili nove, ekskluzivne teme. Potražite rekorde vezane uz Jamesa Bonda pod naslovom Zovem se Bond; proučite pradavne i plemenske običaje koji se kriju pod naslovom Kulturni šok, po prvi smo put rekorde o slavnima organizirali u kategorije Boginje velikog platna i Holivudski junaci, po prvi su put i dvije stranice posvećene Marsu, pod naslovima Ekoprijevoz i Alternativni izvori energije pronađite najrecentnije pokušaje življenja na ekološki prihvatljiv način i pridruži se razmišljanju o jednoj od udarnih tema današnjice, Nanotehnologija istražuje mikroskopski svijet i način na koji će on revolucionarizirati naš svjetove.

Teme su i Neoborivi rekordi, oni za koje se čini da nikada neće biti srušeni, Posljednji, rekordi poput posljednje poznate ptice dodo i još mnogi, mnogi drugi!

Bit će to najbolje izdanje dosad. Kad smo prošle godine proveli anketu među našim čitateljima i upitali ih što od izdanja za 2010 godinu očekuju, njihov je odgovor bio iznenađujuće jednostavan: Knjigu desetljeća!

Pa smo je odlučili i napraviti. Uz neke od ključnih rekorda koje naši čitatelji toliko vole – najstariji, najviši, i tome slično osvrnuli smo se na neke od najblistavijih trenutaka prošloga desetljeća.

Sjetite se samo kakvo je desetljeće za nama – prepuno važnih povijesnih događaja, i ružnih i lijepih: teroristički napadi na Ameriku 11. rujna 2001., tsunami u Indijskom oceanu 2004., inauguracija Baracka Obame 2009. i uzlet koji ne pokazuje naznake jenjavanja jednog maldog čarobnjaka s okruglim naočalama koji je uz Voldemorta pokorio i svijet.

Bilo je to desetljeće u kojem smo shvatili kojom se brzinom mijenja klima, naučili o mogućnosti iskorištavanja alternativnih izvora energije i sletjeli na Mars.

Sve ćete to pronaći u Guinnessovoj knjizi rekorda za 2010. godinu. Odabrali smo i sto najboljih rekorda desetljeća za koje čitatelji mogu glasati na našoj internetskoj stranici, za svaki dan u godini izdvojili smo po jedan tada oboren rekord, pogledajte koji je rekord srušen na vaš rođendan, a na internetsku ćemo stranicu staviti i gomilu materijala o tome što se događa iza kulisa Guinnessovih rekorda (što je zasad još uvijek tajna...).

Svaka je fotografija nova, uvršteno je tisuće novih rekorda, bit će to jedno nezaboravno putovanje prepuno smijeha, uzdaha iznenađenja i učenja novih stvari, sve do zadnje stranice.

Zato, dokopajte se svog primjerka i krenimo! U divlji, divni i dekadentan svijet Guinnessovih svjetskih rekorda.

Činjenice o Guinnessu:

- Guinnessova knjiga rekorda najprodavanija je knjiga s autorskim pravima na svijetu – od kada je prvi put objavljena 1955., prodana je u više od 100 milijuna primjeraka!

- Svake se godine u više od 100 zemalja proda više od 4 milijuna primjeraka na 25 jezika.

- Jedan od najprepoznatljivijih svjetskih brendova, s prepoznavanjem od čak 98,2 posto u engleskom govornom području.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju