Ružna žena nije samo estetska deformacija. Ružna je žena stanje uma. Tako protagonistica romana Seksualni život ružne žene opisuje vlastitu situaciju.

'Ružna žena je stanje duha.'

Jucianara je ružna žena, ne pretjerano ružna, već najobičnije ružna. Istodobno se bez problema može stopiti s okolinom ili isticati na najneugodniji mogući način. Takva je sudbina ružnih žena koje svijet ne tretira jednako kao i one lijepe, ili barem prolazno lijepe.

Jucianara će to vrlo rano u životu shvatiti. Još kao djevojčica, kad se prvi put zaljubi i poželi svome odabraniku pokloniti srce od papira koje mu je izradila, a on je neotesano odbije zbog njezine ružnoće. Ona u suzama bježi u majčin zagrljaj i prepriča joj nesretni događaj. Bez ikakva komentara na ono što je čula, majka će je suhoparno upitati što je radila u školi. I dok će Jucianara nastaviti jecati, samo će je opomenuti neka se utiša jer na televiziji počinje sapunica.

Crpeći materijal iz vlastita životnog iskustva, Jucianara će oslikati sudbinu svih ružnih žena u koju ih smješta današnje društvo.

Smjela, oštroumna i najčešće upravo urnebesno smiješna, knjiga 'Seksualni život ružne žene', slijedi pustolovine nesretne Jucianare, od najranijih dana i neprihvaćanja u obitelji i školi, do njezina zrelog ljubavnog života. Bestseler koji je Claudiju Tajes lansirao u središte literarne pozornosti, 'Seksualni život ružne žene' uskoro će se naći na malim ekranima, velikome platnu, te čak i na daskama koje život znače.

Priča slijedi refleksiju i dinamičke procese žene koja nikada, ili gotovo nikada na vlastitoj koži nije osjetila požudan pogled. Britak humor osvježit će naoko vrlo turobnu situaciju protagonistice koja će, ako već ne izgledom, onda barem šarmom osvojiti svačije srce.

Pročitajte prvo poglavlje i uživajte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju