Pokoja pjevačica ili glumica usudi se objaviti na svojim društvenim mrežama fotografiju bez šminke, no rijetko tko će se bez pomoći make-upa pojaviti na nekom javnom događanju ili dodjeli nagrada. Upravo zato potez Alicije Keys mnogi su dočekali s podvojenim reakcijama


Alicia Keys
izgledala je fantastično na dodjeli video nagrada MTV-ja bez trunke šminke na licu. Američka glazbenica preferira 'goli' izgled od početka godina kada je u eseju za feministički portal Lenny Letter priznala svoje nesigurnosti zbog izgleda, progovorila o pritisku javnosti da djevojke izgledaju savršeno zbog čega je odlučila ne ukrašavati lice dekorativnom kozmetikom.

'Ne želim više ništa prekrivati. Ne samo svoje lice, već i um, dušu, misli, snove, ni svoj emotivni rast. Ništa.' Unatoč tome, na Twitteru su se proširile kritike na račun njezinog nastupa u Madison Square Gardenu.



'Alicia Keys i njezin pokret bez šminke ne postoji, i ide mi na živce,' komentirala je jedna osoba, dok je komentar druge postao viralan nakon što je korisnica napisala da bi sljedeći put na lice trebala staviti barem korektor te tako korigirati podočnjake.

Na ovoj društvenoj mreži pridružili su se i mnogi drugi koji su Aliciji našli mane s obrvama, usnama, tenom i brojnim drugim dijelovima lica, dok su drugi posumnjali da njezino lice bez šminke zapravo ima dosta make-upa.

Alicia Keys odgovorila je kritičarima na najnježniji način – objavom svojeg nenašminkanog lica uz rečenicu: 'To što biram biti bez makeupa ne znači da sam protiv njega. A vi činite po svojem.'

Ne želim više ništa prekrivati. Ne samo svoje lice, već i um, dušu, misli, snove, ni svoj emotivni rast. Ništa! Izjavila je Alicia Keys

Odgovor je dobio u manje od dana 98.000 lajkova te je 55.000 puta retweetan.

'Alicia Keys pokazuje ženama kako prekrasne mogu biti bez šminke. Da, kraljice!' samo je jedan od pozitivnih komentara žena na društvenim mrežama.

Među oduševljenim poklonicama našle su se i slavne dame iz Hrvatske, poput glazbenice i voditeljice Ide Prester koja je Alicijin nastup na dodjeli nagrada MTV-ja prokomentirala na svojem Facebook profilu.

Što vi mislite o stavu izbjegavanja šminke?

glasova:


'Izgleda da stvarno kreće jedna mala revolucija za žene. Ako bude sreće, postat će puno više od modne. Prvo šminka, guzicu smo već zadnjih godina demokratizirali, nakon toga anticelulitne terapije, ekstenzije, francuska manikura, pa depilirane noge, pa botox, pa silikoni...Sve stjerat di im je mjesto! Sloboda napokon!'

U videu pogledajte njezin emotivni nastup na ovogodišnjoj dodjeli video nagrada MTV-ja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju