Boje su vrlo važan segment odijevanja i idealne su za podizanje raspoloženja u tmurnim zimskim danima. Boje šalju zanimljivu poruku o vama i zato ih je potrebno naučiti koristiti i kombinirati. Doznajte koje vam boje najbolje pristaju

Crvena je boja vrlo snažna i ostavlja upečatljiv dojam. Crveni detalj dobro će vam doći kada ste umorni jer to je boja koja podiže raspoloženje.

Imateli važan poslovni sastanak, izbjegavajte je jer možete ostaviti potpuno pogrešan dojam. To je boja zavođenja i njoj muškarci ne mogu odoljeti.

Tamno plava je boja autoriteta koji je najbolje izražen u kombinaciji s odijelom ili kostimom.

Svijetlo plave nijanse simboliziraju pouzdanost i profesionalnost, pa je kombinacija svijetlih i tamno plavih tonova idealan poslovni look.

Ljubičasta i ružičasta se mogu koristiti za različite prigode. Za posao odaberite nešto nježnije tonove jer ova boja također privlači pažnju , a za večernji izlazak budite odvažniji i maštovitiji.

U žutoj ćete odjeći uvijek biti u centru pažnje, posebno u zimskim mjesecima. Ova živa boja će popraviti vaše raspoloženje, a li izbjegavajte ju nositi na poslovne sastanke jer može djelovati neozbiljno i neodgovorno.

Kada govorimo o crnoj i bijeloj boji važno je znati nekoliko trikova. Bijela boja odlično pristaje osobama svjetlijih očiju i puti, dok će se crna uklopiti uz sve tipove i možete ju nositi za sve prigode.

>> Kako boje djeluju na naše raspoloženje?

>> Kako dobro šopingirati na rasprodajama

Imate li blijedi ten i prirodno tamnu kosu i oči, nosite hladne i svjetlije boje. Najljepše će vam pristajati plava, smaragdno zelena, tirkizna i tamno ljubičasta.

Imate li kosu crvenkastih nijansi ili ste plavuša tamnijih očiju nosite tople boje kao što su oker, smeđu, maslinasto zelenu, crvenu ili boju hrđe.

Žene svijetle kose i svijetlih zelenih ili plavih očiju trebale bi nositi ljubičastu, posebno boju lavande, a savršeno će vam pristajati sve nijanse plave boje.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju