Svjetska modna scena još je uvijek podređena mršavicama i minijaturnim konfekcijskim brojevima u koje može stati rijetko koja žena. Upravo zbog toga donosimo nekoliko savjeta namijenjenih ženama s pokojim kilogramom viška, a ovaj put naglasak stavljamo na šezdesete godine života

Žene u šezdesetima vrlo teško pronalaze odjeću što zbog ograničenih konfekcijskih brojeva, a što zbog krojeva koji su često prilagođeni mladim djevojkama.

Kako bi obavili uspješan šoping prvo obratite pozornost na kvalitetu. Bazirajte se na prirodnim materijalima i jednostavnim krojevima koji mogu biti baza za svu drugu odjeću i modne dodatke.

Hlače bi trebale biti dubokog kroja, a vrlo važan detalj je kopčanje. Preporučujemo hlače na gumu. Birajte modele u neutralnim bojama poput crne, sive ili smeđe.

Suknje birajte ovisno o građi. Dulje modele koji se lagano šire od koljena do sredine lista trebale bi nositi više i krupnije žene dok ravne modele koji prate liniju tijela preporučujemo nižim, vitkim ženama. Izbjegavajte vrećaste i prekratke modele te prejake boje i uzorke.

Kada govorimo o gornjem djelu odjeće, oni bi trebali biti u boji koja vama odgovara bez obzira na godine. Boje pozitivno utječu na ljude pa ih ne bi trebalo izbjegavati, ali kao i u svemu treba biti umjeren.

Pravilo glasi da bi dnevna kombinacija trebala biti u maksimalno tri, a večernja u dvije boje. Gornji dijelovi ne smiju ocrtavati rublje, a duljina treba odgovarati građi tijela.

Za žene većih grudi i trbuha preporučujemo zvonolike tunike koje dosežu sredinu bokova ili dulje ravne košulje. Sitnijim ženama pristaju tunike s ukrasima kao što su volani, trakice ili perlice.

>> Koje vam boje najbolje pristaju?

>> Kako dobro šopingirati na rasprodajama

Modni detalji svakako trebaju biti kvalitetni. Kožna torba kraćih ručki u neutralnoj boji, remenje do 7 centimetara debljine te svilene marame koje se mogu nositi na razne načine idealan su odabir za žene u zrelijim godinama.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju