Iako je moda rezervirana za žene, i muškarcima je s vremena na vrijeme potreban pokoji modni savjet. Kako bi im olakšali kupovinu donosimo nekoliko korisnih savjeta kako kupovati odijelo i prepoznati odgovarajuću veličinu

S obzirom da je kupovina odijela mukotrpan posao važno se pripremiti i prepoznati ono što se traži uz pomoć etikete na odjeći.

Primjerice, na hlačama će te pronaći baš sve što vam je potrebno. Duljina nogavica, kroj hlača i širina struka vrlo su važni podaci i svi se nalaze upravo na etiketi.

No ako visinom ili kilogramima odskačete od standarda spadate u skupinu izvanserijskih veličina s nešto drugačijim oznakama. To ćete znati tako da izmjerite obujam struka i duljinu nogavica. Poklapaju li vam se barem približno brojke znači da ste standardna veličina.

Ako još niste sigurni koji ste konfekcijski broj, izmjerite obujam struka i podijelite s brojem dva i dobili ste vaš standardni konfekcijski broj.

No muškarci koji imaju obujam struka 100, ali su zato nižeg rasta neće tražiti konfekcijski broj 50 već 25 što je oznaka za kraće nogavice dok će viši muškarci s ovim mjerama potražiti veličinu 50/100, dok će izrazito visoki muškarci potražiti odijela s oznakom 100.

Broj košulje ćete saznati tako da izmjerite opseg vrata. No isto tako postoje i različiti modeli košulja pa ako imate dulje ruke tražite produljeni model, dok muškarcima vitke građe svakako preporučujemo strukirane modele košulja.

>> Kozmetički proizvodi iz vaše kuhinje

>> VIDEO: Što odjenuti u četrdesetima?

I kravate postoje u različitim veličinama i debljinama. Muškarci naglašenog trbuha trebaju tražiti duže modele kravata jer zavezana kravata mora dodirivati kopču remena, dok oni mršavije građe mogu nositi one užeg trendi kroja. Želite li ipak igrati na sigurno, odaberite klasičnu kravatu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju