Revijom haljina kroz povijest koju su nosile glumice i manekenke u Muzeju za umjetnost i obrt modna novinarka Alma Premerl Zoko predstavila je priručnike u kojima spretnim savjetima pomaže ženama kako odabrati ono što najbolje pristaje njihovoj građi tijela

Reviju haljina kroz povijest nosile su glumice Helena Minić, Barbara Nola, Danijela Pintarić, Jelena Hađimanov, Mirna Medaković, Lucija Šesto, Nada Abrus i manekenke Tina Katanić, Aleksandra Grdić, Ivančica Pahor, Iris Rajčić, Josipa Kusić, Simona Šajin i Rajna Raguž.

O knjigama:
1. Alma savjetuje: haljine za svaki dan – priručnik o odijevanju haljina u svakodnevnim
prigodama, savjeti o odabiru kroja haljine prilagođenog različitim tipovima građe tijela,
preporuke za odabir boje i dezena materijala te usklađivanje modnih detalja s haljinom.
Naputci o prikrivanju nedostataka u građi tijela pravilnim odabirom haljine te isticanje prednosti.

2. Alma savjetuje: haljine za djevojčice – priručnik za djevojčice svih uzrasta u kojima autorica na neposredan i topao način daje savjete kako da i djeca zablistaju u svečanim prigodama kao što su prvi rođendani, krštenje, prva pričest ili prvi dan škole. Ujedno savjetuje i mame kako se u tim prilikama odjenuti te daje naputak kakve modne detalje koristiti, kako sve uskladiti s običajima i modnim zakonima.

>> Odaberite naušnice koje pristaju vašem licu

3. Alma savjetuje: vjenčanice – priručnik o vjenčanicama prepun korisnih savjeta o odabiru kroja vjenčanice, modnim detaljima kao što su cipele, nakit, torbice za mladenke, te savjeti za kume i pratilje na vjenčanjima. U knjizi je navedena i Abeceda vjenčanja., svojevrsni pojmovnik najvažnijih izraza u vezi vjenčanja te Planer za mladenke,uz pomoć kojega će mladenci na najbolji način isplanirati i pripremiti sve potrebno za vjenčanje.

4. Alma savjetuje: haljine za posebne prigode - priručnik za odabir haljina za svečane prigode kao što su mature, rođendani, godišnjice braka, proslave Nove godine itd. Savjeti o pravilnom odabiru sukladno dobi osobe ali i prigode za koju se haljina odijeva. Naputci o modnom bontonu te preporuke o svim detaljima koji idu uz haljinu a doprinijeti će svečanom tonu. U knjizi je navedena i mala škola šminkanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju