Iako je mladenka centar događanja vjenčanja vrlo je važna i uloga kume. Osim vjenčanice koja treba biti savršena i vjenčana kuma mora izgledati savršeno. Isto vrijedi i za krsnu te krizmanu kumu no postoje pravila kojih bi se svakako trebalo pridržavati

Ukoliko je vaša najbolja prijateljica postala mama za očekivati je da ćete baš vi dobiti poziv za kumstvo. Iako je u toj situaciji mališan u prvom planu, i kuma mora izgledati lijepo.

Svečana odjeća koju planirate odjenuti u crkvu trebala bi biti pokrivenih ramena, dekoltea i leđa. Isto tako treba paziti na boje kao i duljinu suknje ili haljine.

Prava mjera je do koljena i nikako kraće, a prikladne su svijetle nijanse boje pudera te zlatne boje. Krštenje je svečani dnevni događaj zato ne pretjerujte sa šljokicama, šminkom i nakitom.

I krizmana kuma treba izgledati elegantno, ali možete se poigrati s mladenačkim kombinacijama jer za razliku od krštenja, s vama će se ponositi tinejdžerica.

Odjenite stiliziranu 'merlinka' haljinu, trendi maksi haljinu ukrašenu kamenčićima ili cvjetićima ili pak onu od čipke. Također treba pripaziti na duljinu te na pokrivena ramena i dekolte.

Za razliku od krštenja i krizmi, vjenčanje je puno svečanija prigoda. Kuma može izabrati kraću i seksepilniju haljinu no ne zaboravite ponijeti pašminu kako bi prekrili ramena, ako se radi o crkvenom vjenčanju. Haljina mora biti u skladu s vašim godinama i građom tijela, a dopuštene su sve boje osim bijele.

>> Kako odabrati haljinu i hodati u štiklama?

>> 5 stvari u kojima se ne smijete pojaviti na vjenčanju

Uz elegantnu haljinu idu i atraktivne štikle koje će dodatno izdužiti liniju vašeg tijela te modni detalji poput nakita i torbice koja bi trebala biti manja poput pismo torbice koja se nosi ispod ruke. Klompice i platforme spadaju pod dnevnu obuću zato radije odaberite sandale ili klasične salonke koje su nepogrešivo rješenje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju