Dio je alternativne medicine i vjerovanje da se masažom, odnosno trljanjem prstiju na ruci može zaustaviti određena tjelesna bol

Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u tijelu te da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može utjecati putem određenog prsta.

Svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medici, povezan je s nekim organom te s određenim fizičkim bolom. Kako biste taj bol otjerali, trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi bi se trebali ublažiti ili čak nestati. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osjetite promjenu nabolje.

Japanska drevna medicina kaže da se neke uobičajene zdravstvene boljke, poput glavobolje i zatvora, mogu ukloniti trljanjem određenog prsta

Doznajte koji prst morate trljati s obzirom na to koji vas zdravstveni problem muči:

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osjetite da vam srce kuca (pre)jako te kada se zadišete pa ostajete bez zraka.

2. Kažiprst je povezan s bubrezima i mjehurom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proljev. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

3. Srednji prst povezan je sa žučnom vrećicom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tijekom vožnje uhvati mučnina.

4. Prstenjak je povezan s debelim crijevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena te ukočenost i bol u vratu, što može biti posljedica slabe cirkulacije.

5. Mali prst povezan je s tankim crijevom. Masirajte ovaj prst kada osjećate tjeskobu i nervozu.

Dodatni savjet:
U našim dlanovima nalazi se puno živaca pa ako želite pospješiti svoje zdravlje, jednostavno – pljesnite rukama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju