Amal Clooney doputovala je u New York zbog poslovnih obveza. Poznata odvjetnica prati 74. zasjedanje Opće skupštine Ujedinjenih naroda, a fotografi su je snimili prilikom dolaska u sjedište UN-a.

Galerija Amal Clooney Amal Clooney u zelenom kompletu modne kuće Burberry Amal Clooney +2 Amal Clooney

I dok u svečanim prigodama poput npr. filmskih premijera na koje dolazi sa suprugom Georgeom ili raznih glamuroznih gala večera često eksperimentira s modom i bira zanimljive komade netradicionalnog kroja, u poslovnim prigodama uvijek je vjerna eleganciji.

Maksimalno primjerena, Amal za važne sastanke bira decentne haljine strogog kroja, odijela ili jednostavne damske komplete poput onog koji je ovaj put nosila.

Amal Clooney u zelenom kompletu modne kuće Burberry Amal Clooney u zelenom kompletu modne kuće Burberry (Foto: Profimedia)

U sjedište UN-a došla je odjevena u zelenu suknju i kaput modne kuće Burberry, a ispod kaputa imala je bež pulover s istim potpisom. Kombinaciju je upotpunila bež štiklama i torbom modne kuće Dior.

Helen Venables, stručnjakinja za boje i direktorica tvrtke "House of Colour", otkrila je za WWW da se većina žena ustručava nositi zelenu boju zato što vjeruju da ju je teško kombinirati i misle da odabrana nijansa neće odgovarati boji njihove puti.

Stručnjaci savjetuju da je zelenu najlakše kombinirati s bojama koje su njezina suprotnost u osnovnoj paleti boja, ali ne trebamo se zaustaviti samo na tome jer je eksperimentiranje s nijansama uvijek poželjno.

U galeriji pogledajte još zelenih odjevnih komada koje Amal Clooney ima u svom ormaru.

Amal Clooney Amal često nosi odjevne komade u zelenoj boji (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju