George Clooney malo se zacrvenio od srama kada su Tina Fey i Amy Poehler 2015. godine na dodjeli Zlatnih globusa "ispalile" šalu koja se i danas pamti.

Galerija

Clooney se oženio se s Amal Alamuddin ove godine. Amal je odvjetnica za ljudska prava koja je radila na slučaju Enron, bila je savjetnica Kofiju Annanu i izabrana je za članicu tročlane komisije UN-a koja istražuje povrede ratnih prava u Pojasu Gaze.

I zato će večeras njezin suprug dobiti nagradu za životno postignuće, kazale su glumice i nasmijale sve prisutne.

Slavni holivudski glumac samo je kimao glavom uz smiješak koji je jasno dao do znanja kako je itekako svjestan činjenice da je njegova supruga posebna i da zaslužuje ovakvo priznanje više od njega.

Amal Clooney rođena je 3. veljače 1978. godine u Libanonu. Njezin otac Ramzi uspješni je poduzetnik, a majka Baria poznata politička novinarka.

Moja trudnoća s Amal bila je vrlo teška. U jednom trenutku rekli su mi da bih trebala pobaciti dijete. Rekla sam ne. Imala sam snove u kojima bih vidjela njezino lice i znala sam kako će izgledati. Na kraju je rođena baš takva kakvu sam je vidjela u svojim snovima, kazala je jednom prilikom njezina majka.

Bila je članica nekoliko različitih komisija UN-a i radila kao savjetnica, a na listi njezinih klijenata u međuvremenu su se našli Julian Assange i Julija Timošenko.

Zbog građanskog rata obitelj se preselila u engleski grad Gerrard Cross u Buckinghamshireu. Amal je odmalena pokazivala velik interes za školu i govori tri jezika - engleski, francuski i arapski.

Bila je odlična učenica tijekom osnovne škole nakon koje je upisala žensku srednju školu Dr. Challoner koju je također završila s odličnim uspjehom. To joj je pomoglo da upiše pravo na St. Hugh's koledž na Oxfordu.

Nakon diplome upisala se na Školu prava sveučilišta u New Yorku, a 2002. godine dobila je dozvolu za radu u SAD-u. Osam godina kasnije postala je dio britanske odvjetničke komore i dobila dozvolu za radu u Engleskoj i Walesu.

Amal Clooney i George Clooney
Amal Clooney i George Clooney (Foto: Getty Images)

Tri godine radila je za odvjetničku tvrtku Sullivan & Cromwell u kojoj je bila dio tima za istragu i obranu kriminalnih djela. Amal se 2010. godine odlučila vratiti u Veliku Britaniju.

Ubrzo je postala članica nekoliko različitih komisija UN-a i radila kao savjetnica, a na listi njezinih klijenata u međuvremenu su se našli Julian Assange i Julija Timošenko. U međuvremenu je postala i gostujuća profesorica prava na sveučilištu Columbia.

Prema vlastitom priznanju, bila je potpuno posvećena poslu i nije vjerovala da će joj se dogoditi ljubav, a onda je krajem 2013. godine u njezin život nenadano ušetao Clooney.

Srela sam Georgea kada sam imala 35 godina i prihvatila ideju da ću biti usidjelica. Onda smo se upoznavali, počeli skrivati u mom londonskom stanu i vrlo brzo sam shvatila da, bez obzira na to što se s nama dogodilo, više nikada neću željeti biti s nekim drugim.

Nisam mogla spavati kada smo bili odvojeni i govorili su mi da imam poseban osmijeh i pokret glavom kada čitam njegove poruke ili pisma koja bi sakrio u mojoj torbi.

Pet godina kasnije ništa se nije promijenilo. On je osoba koja ima moju potpunu odanost i osoba čiji me osmijeh svaki put rastopi. Moja ljubavi, s tobom sam pronašla veliku ljubav za koju sam se nadala da postoji, rekla je Amal u lipnju 2018. godine na večeri Američkog filmskog instituta posvećenoj njezinom suprugu.

Par se zaručio u travnju 2014. godine. Oženili su se 27. rujna iste godine, a u veljači 2017. saznali smo da par očekuje blizance. Njihova dječica, kći Ella i sin Alexander stigli su na svijet 6. lipnja 2017.

Slavni holivudski glumac o svojoj supruzi uvijek priča s ponosom i ističe koliko je sretan zbog toga što je Amal dio njegovog života: Mnogo je razloga zbog kojih sam se zaljubio u nju. Ona je nevjerojatno ljudsko biće. Brižna je. Također je jedna od najpametnijih osoba koje sam ikada upoznao. Također ima sjajan smisao za humor.

Čim sam je upoznao znao sam da je posebna i pitamo sam se hoću li ikad imati priliku biti s njom. Na moju sreću, rekla mi je da.

Na listi klijenta Amal Clooney su i Julian Assange i Julija Timošenko
Na listi klijenta Amal Clooney su i Julian Assange i Julija Timošenko (Foto: Profimedia.hr)