George Clooney malo se zacrvenio od srama kada su Tina Fey i Amy Poehler 2015. godine na dodjeli Zlatnih globusa "ispalile" šalu koja se i danas pamti.

Galerija +0 Amal Clooney na zasjedanju UN-a

Clooney se oženio se s Amal Alamuddin ove godine. Amal je odvjetnica za ljudska prava koja je radila na slučaju Enron, bila je savjetnica Kofiju Annanu i izabrana je za članicu tročlane komisije UN-a koja istražuje povrede ratnih prava u Pojasu Gaze.

I zato će večeras njezin suprug dobiti nagradu za životno postignuće, kazale su glumice i nasmijale sve prisutne.

Slavni holivudski glumac samo je kimao glavom uz smiješak koji je jasno dao do znanja kako je itekako svjestan činjenice da je njegova supruga posebna i da zaslužuje takvo priznanje više od njega.

Amal Clooney rođena je 3. veljače 1978. godine u Libanonu. Njezin otac Ramzi uspješni je poduzetnik, a majka Baria poznata politička novinarka.

Moja trudnoća s Amal bila je vrlo teška. U jednom trenutku rekli su mi da bih trebala pobaciti dijete. Rekla sam ne. Imala sam snove u kojima bih vidjela njezino lice i znala sam kako će izgledati. Na kraju je rođena baš takva kakvu sam je vidjela u svojim snovima, kazala je jednom prilikom njezina majka.

Zbog građanskog rata obitelj se preselila u engleski grad Gerrard Cross u Buckinghamshireu. Amal je odmalena pokazivala velik interes za školu i govori tri jezika - engleski, francuski i arapski.

Bila je odlična učenica tijekom osnovne škole, nakon toga je upisala žensku srednju školu Dr. Challoner, koju je također završila s odličnim uspjehom. To joj je pomoglo da upiše pravo na St. Hugh's koledžu na Oxfordu.

Nakon diplome upisala se na Školu prava sveučilišta u New Yorku, a 2002. godine dobila je dozvolu za radu u SAD-u. Osam godina kasnije postala je dio britanske odvjetničke komore i dobila dozvolu za radu u Engleskoj i Walesu.

Tri godine radila je za odvjetničku tvrtku Sullivan & Cromwell, u kojoj je bila dio tima za istragu i obranu kriminalnih djela. Amal se 2010. godine odlučila vratiti u Veliku Britaniju.

Ubrzo je postala članica nekoliko različitih komisija UN-a i radila kao savjetnica. Na listi njezinih klijenata našli su se Julian Assange i Julija Timošenko, a u međuvremenu je bila i gostujuća profesorica prava na Sveučilištu Columbia.

Od veljače 2020. godine zastupa Maldive u zajedničkoj tužbi s Gambijom protiv Mjanmara zbog njihova progona Rohinja, ugrožene etničke manjine.

Prema vlastitom priznanju, bila je potpuno posvećena poslu i nije vjerovala da će joj se dogoditi ljubav, a onda je krajem 2013. godine u njezin život nenadano ušetao Clooney.

Srela sam Georgea kada sam imala 35 godina i prihvatila ideju da ću biti usidjelica. Onda smo se upoznavali, počeli skrivati u mom londonskom stanu i vrlo brzo sam shvatila da, bez obzira na to što se s nama dogodilo, više nikada neću željeti biti s nekim drugim.

Nisam mogla spavati kada smo bili odvojeni i govorili su mi da imam poseban osmijeh i pokret glavom kada čitam njegove poruke ili pisma koja bi sakrio u mojoj torbi.

Pet godina kasnije ništa se nije promijenilo. On je osoba koja ima moju potpunu odanost i osoba čiji me osmijeh svaki put rastopi. Moja ljubavi, s tobom sam pronašla veliku ljubav za koju sam se nadala da postoji, rekla je Amal u lipnju 2018. godine na večeri Američkog filmskog instituta posvećenoj njezinu suprugu.

Par se zaručio u travnju 2014. godine. Oženili su se 27. rujna iste godine, a u veljači 2017. saznali smo da par očekuje blizance. Njihova dječica, kći Ella i sin Alexander, stigla su na svijet 6. lipnja 2017.

Slavni holivudski glumac o svojoj supruzi uvijek govori s ponosom i ističe koliko je sretan zbog toga što je Amal dio njegova života: Mnogo je razloga zbog kojih sam se zaljubio u nju. Ona je nevjerojatno ljudsko biće. Brižna je. Također je jedna od najpametnijih osoba koje sam ikada upoznao. I ima sjajan smisao za humor.

Čim sam je upoznao, znao sam da je posebna i pitao sam se hoću li ikad imati priliku biti s njom. Na moju sreću, rekla mi je da.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju