Već desetljećima mala crna haljina ima jednu od glavnih uloga u našim ormarima. Za popularizaciju male crne haljine zaslužna je, naravno, Coco Chanel, koja je crnu boju, koja se nekad nosila samo u žalosti, učinila modernom.

Galerija Amal Clooney Amal Clooney u maloj crnoj haljini - 2 Amal i George Clooney +11 George i Amal Clooney

Bila je 1926. godina kada je Vogue crtež jedne njezine male crne haljine nazvao "Chanel Ford haljinom" - haljinom koju će nositi cijeli svijet. Njihova prognoza pokazala se točnom i mala crna haljina i danas je odjevni komad bez konkurencije.

Jedan od razloga zašto mala crna haljina nikad neće izaći iz mode je činjenica da se može nositi na bezbroj načina, da je spas u situacijama kada ne znamo što odjenuti i da uvijek izgleda dobro. Radi se o haljini broj jedan, najpopularnijoj haljini na svijetu, koja pristaje baš svim ženama i slaže se sa svim ukusima.

Karl Lagerfeld jednom je, govoreći o maloj crnoj haljini, rekao da žena u njoj nikad nije ni previše ni premalo dotjerana.

Amal Clooney u maloj crnoj haljini - 2 Amal Clooney u maloj crnoj haljini (Foto: Profimedia)

Moći male crne haljine svjesna je i odvjetnica Amal Clooney, koja je za izlazak na večeru sa suprugom Georgeom Clooneyem odjenula crnu mini haljinu sa šljokicama, u kojoj su se posebno istaknule njezine noge.

Amal i George Clooney Amal i George Clooney (Foto: Profimedia)

Haljinu bez rukava s efektnim volanima uparila je s parom crnih jako šik štikli sa zlatnim šiljastim vrhom. U ruci je nosila crnu torbicu, a kosu oblikovanu u valove je raspustila. Izdanje je upotpunila elegantnim visećim naušnicama, a točka na "i" glamuroznom izgledu bio je crveni ruž na usnama.

Amal Clooney: Tenisice u kakvima se poznata odvjetnica rijetko kad viđa u javnosti Amal Clooney u ležernom izdanju Amal Clooney rijetko kad nosi tenisice u javnosti Ležerno izdanje za zračnu luku Amal Clooney +4 Amal Clooney

Ako i sami u garderobi volite imati spremnu malu crnu haljinu za dane kada bez previše truda želite izgledati tip-top, u našoj galeriji na početku teksta pogledajte dio ponude mini crnih haljina u trgovinama.

H&M, 29,99 eura (225,61 kn) H&M, 29,99 eura (225,61 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju