Među šarolikom plejadom likova iz najslavnije sapunice svih vremena "Dinastije" sjećamo se i ljepotice Amande Carrington, kćeri Alexis Colby i Blakea Carringtona. Glumila ju je Catherine Oxenberg, kći srpske princeze Jelisavete Karađorđević.

Galerija Kako danas izgleda Amanda Carrington iz serije \'Dinastija\'? - 9 Kako danas izgleda Amanda Carrington iz serije \'Dinastija\'? - 12 Kako danas izgleda Amanda Carrington iz serije \'Dinastija\'? - 6 +8 Scena vjenčanja Amande Carrington u seriji 'Dinastija'  

Amanda Carrington pojavila se u petoj sezoni "Dinastije" kao odrasla mlada žena i kći glavne zlice Alexis, koja je od Blakea skrivala da je Amandin otac, već je tvrdila da je to instruktor skijanja. Ni lijepa Amanda nije bila bez "putra na glavi" pa je tako zavela majčina zaručnika Dexa Dextera (Michael Nader). Ta je afera propala i Amanda se na kraju udala za princa Michaela od Moldavije.

Amanda Carrington pojavila se u petoj sezoni 'Dinastije' kao odrasla mlada žena i kći glavne zlice Alexis



Na proslavi zaruka Amandu su umalo oteli moldavski pobunjenici, ali spasio ju je upravo Dex. No prava drama odvila se na samom vjenčanju, na koje su upali teroristi i počeli sumanuto pucati. S tom scenom završila je peta sezone "Dinastije", a bio je to jedan od najdramatičnijih završetaka u povijesti sapunica.

Kako danas izgleda Amanda Carrington iz serije \'Dinastija\'? - 2 Scena vjenčanja Amande Carrington u seriji 'Dinastija' (Foto: Getty Images, Profimedia)

Amandu Carrington utjelovila je američka glumica srpskog porijekla Catherine Oxenberg, najstarija kći srpske princeze Jelisavete Karađorđević i njezina prvog muža Howarda Oxenberga, proizvođača haljina i bliskog prijatelja obitelji Kennedy. Catherine je rođena 1961. u New Yorku, a odrasla je u Londonu.



Najpoznatija uloga u njezinoj karijeri zasigurno je uloga Amande, a glumačkoj postavi "Dinastije" priključila se 1984. godine, kada je serija bila na vrhuncu popularnosti. Napustila ju je 1986. zbog razmirica oko plaće, a zamijenila ju je glumica Karen Cellini.

Kako danas izgleda Amanda Carrington iz serije \'Dinastija\'? - 4 Catherine Oxenberg s bivšim suprugom Casperom Van Dienom i kćerima (Foto: Getty Images, Profimedia)

Catherine Oxenberg dvaput se udavala, prvi put za producenta Roberta Evansa, no taj je brak poništen devet dana kasnije. U drugi brak stupila se s glumcem Casperom Van Dienom, s kojim ima dvije kćeri, 17-godišnju Mayu i 15-godišnju Celesete Almu. Supružnici su se razveli 2015. nakon 16 godina braka. Iz jedne prijašnje veze Catherine ima i 27-godišnju kći Indiju Riven.

Prošle godine 57-godišnja glumica progovorila je o borbi da svoju najstariju kći izvuče iz kulta zvanog NXIVM, koji vodi Keith Raniere. Taj pokušaj intervencije nije bio uspješan, nakon čega su majka i kći prestale komunicirati. No u jednom od svojih posljednjih intervjua Catherine Oxenberg rekla je da s kćeri Indijom radi na poboljšanju odnosa.

Kako danas izgleda Amanda Carrington iz serije \'Dinastija\'? - 5 Catherine Oxenberg, Nia Peeples i Cheryl Pollak (Foto: Getty Images, Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju