Mišljenja o snimanju serije "And Just Like That...", reebota kultne serije "Seks i grad", su podijeljena, ali činjenica je da čak i oni koji ne mogu zamisliti ovu priču bez Samanthe, rado škicaju modne kombinacije zvijezda serije.

Upravo je moda bila jedan od glavnih razloga popularnosti priče o prijateljicama s Manhattana. Od početka prikazivanja originalne serije prošle su 23 godine, a Carrie, Miranda i Charlote i ostale glumice u seriji ponovno privlače pozornost modnim kombinacijama za koje se brine Molly Rogers.

Svaka fotografija sa seta pomno se analizira, a među dizajnerskim imenima koja su se pojavila u sklopu kombinacija svoje mjesto ima i srpska dizajnerica nakita Ana Srdić.

Ana Srdić na bračnom se putovanju zaljubila u Afriku u kojoj živi i radi više od 30 godina.

Između ostalog, dio jedne od kombinacija glumice Nicole Ari Parker koja se pridružila ekipi serije "And Just Like That..." je ručno rađeni prsten Ane Srdić napravljen od zlata i žutog poludragog kamena koji se prodaje po cijeni od 750 dolara (4753,42 kn).

Njega i još neke komade nakita iza kojih stoji ova dizajnerica možete pogledati u našoj galeriji.

Ana Srdić žena je s bogatim životopisom. U Beogradu je završila fakultet etnologije, a u Johannesburgu je upisala i završila postdiplomski studij antropologije. Tamo je studirala i dizajn.

Ljubav prema Africi rodila se tijekom bračnog putovanja u Keniju, a prvi susret s Johannesburgom bio je dovoljan da zna da tamo želi provesti život. U Africi živi i radi više od 30 godina.

Slika nije dostupna Nastavak "Seksa i grada": Prve fotografije modnih kombinacija koje smo željno čekali

Ova antropologinja danas proizvodi odvažan i jedinstven nakit koji je ujedno i odraz njezine osobnosti. Temeljno načelo kojim se vodi je očuvanje kulture, a upravo je kulturna raznolikost ta koja ju inspirira. Prilikom izrade nakita koristi tradicionalne tehnike i materijale, a nadahnuće su joj ljudi i razumijevanje njihove kulture.

Slika nije dostupna "Jeftina" haljina Carrie Bradshaw koja je podijelila obožavateljice na društvenim mrežama

Na popisu njezinih suradnji je i ona s narodom Ndebele u Južnoj Africi. Osim što je radila na očuvanju njihove jedinstvene kulture, dijelila ju je s cijelim svijetom.

Nakit koji stvara Ana Srdić je odvažan i jedinstven, a njezina stalna inspiracija je kulturna raznolikost.

Postotak prodaje od njzinih proizvoda uvijek ide lokalnoj zajednici koja je uključena u proizvodnju, a ponekad i čitav prihod ide posebno potrebitim zajednicama. Jedan od njezinih prioriteta je pomoći ženama da, koristeći svoje vještine, postanu samostalne i počnu zarađivati.

Ljubav prema kulturi i njezinom očuvanju spojila ju je i s dizajnericom Donnom Karan s kojom je osim poslovne suradnje, veže i dugogodišnje prijateljstvo.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju