Jedna od najvećih zvijezda u svijetu filma i velika humanitarka Angelina Jolie, zakoračila je u svijet mode otvorivši vrata svog prvog maloprodajnog prostora u New Yorku, i to u bivšem domu američkog umjetnika Jean-Michel Basquiata.

Galerija Atelier Jolie Atelier Jolie Atelier Jolie +1 Angelina Jolie ispred svog butika u New Yorku

Njezin kreativni butik proteže se na dva kata, ima svlačionicu i sobu za zakazivanje termina, a posebno je interesantno što je svoju modnu priču kombinirala s gastro elementima pa, osim odjeće, posjetitelji ondje mogu popiti tursku kavu i isprobati tradicionalne sirijske pite u posebno uređenom kafiću.

Prilikom renoviranja prostora, tim Ateliera Jolie posebno je pazio na očuvanje integriteta poznate njujorške kuće pa su netaknutima ostavili brojne grafite kojima su ljubitelji spomenutog američkog grafitnog umjetnika oslikavali njegov dom.

Atelier Jolie Atelier Jolie u New Yorku sadrži i kafić, a zaposlenici su imigranti (Foto: Profimedia)

U njezinu butiku moći će se kupiti vintage i deadstock (koji više nisu dostupni na tržištu) komadi, a ondje se mogu pronaći baloneri izrađeni od kvalitetnog materijala, ali i efektne točkaste haljine sačinjene od švicarskih materijala.

Svatko može napraviti svoj odjevni komad 

Zanimljivost koju ističe njezin tim jest mogućnost prilagođavanja komada svakome kupcu, u čemu će im pomoći studenti umjetnosti obučeni za krojenje i šivanje. Cijene variraju, ali svatko može pronaći nešto za sebe.

Primjerice, cijena tri sakoa s tri izmijenjena ovratnika kreće se oko 575 dolara (525 eura), a dostupne su i jednostavne bijele majice, koje se također mogu prilagoditi željama kupca, po cijeni od oko 15 američkih dolara, što bi na našim prostorima iznosilo 13,70 eura.

Osim toga, kupci mogu donijeti i svoj vintage komad, a stručnjaci u butiku će ga prilagoditi po vlastitim željama.

U kafiću rade osobe kojima je posao prijeko potreban 

Glavni cilj je ponuditi priliku za stvaranje, implementaciju ideja u praksi, kao i povezivanje mladih kreativaca i majstora s potencijalnim klijentima. To je mjesto eksperimentiranja, koje se ponosi održivošću korištenjem neiskorištenih ili vintage materijala kako bi odjeći dalo drugi život, napisala je Jolie na svom profilu na Instagramu.

Atelier Jolie Atelier Jolie u New Yorku (Foto: Profimedia)

Cijela priča ima i humanitarnu notu, baš kao što smo i naviknuli kad je u pitanju Angelina Jolie. U kafiću će raditi kuhari i konobari izbjeglice i imigranti, kako bi si mogli stvoriti bolje uvjete za život, a u intervjuu za časopis The Wall Street Journal, Angelina je javno progovorila o tome kako osobno neće imati veliku zaradu od svog novog projekta.

Bračni par Abigail i Alexandere s Filipina su se preselili u Hrvatsku - 9 Abigail i Alexandere su prešli 10 tisuća kilometara u potrazi za boljim životom: "Rekli su nam da je Hrvatska jako lijepa i da su ljudi dobri. Danas i mi to pričamo drugima."

Angelina Jolie jedna je od onih slavnih dama koje uvijek izgledaju besprijekorno, ali nije zaslijepljena trendovima. Ipak, nekoliko je puta istaknula kako je velika ljubiteljica pa kaputa – pa tko zna – možda uskoro lansira i svoj osobni brend.

Atelier Jolie Angelina Jolie ispred svog butika u New Yorku (Foto: Profimedia)

Popis koji je (ne)moguće složiti: 20 najljepših glumica svih vremena Rita Hayworth Elizabeth Taylor Grace Kelly +17 Brigitte Bardot Bez konkurencije: 15 haljina kojima je Angelina Jolie dokazala da nitko ne nosi crnu dobro kao ona Na premijeri filma Maleficent u Tokiju 2014. godine Predstavljanje filma Oceanovih 13 2007. godine Dodjela Oscara 2012. godine +12 Dodjela nagrade BAFTA 2018. godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju