Američka glumica i redateljica Angelina Jolie odvela je svoje kćeri 12-godišnju Shiloh i 13-godišnju Zaharu u kupovinu.

Galerija Angelina Jolie Shiloh, Angelina i Zahara u kupovini Angelina je nosila štikle Christiana Louboutina +1 Shiloh, Angelina i Zahara u kupovini Veseli i nasmiješeni trio uputio se u popularni losanđeleski butik Kitson, popularno odredište brojnih zvijezda u potrazi za dobrim "krpicama", cipelama ili raznim modnim dodacima.

Sudeći prema njezinu novom modnom izdanju, Angelina se u potpunosti prepustila maksimalno udobnim odjevnim komadima. Nosila je široku crnu haljinu nalik modelima u kakvima je posljednjih godina često viđamo.
Shiloh, Angelina i Zahara u kupovini Shiloh, Angelina i Zahara u kupovini (Foto: Profimedia)
Udobnost joj je očigledno važna i kada su u pitanju cipele. Naime, ljepotica je haljinu nadopunila štiklama Christiana Louboutina s nazivom Iriza, koje imaju potpeticu od sedam centimetara.

Prema mišljenju ortopeda, to je gornja granica kada je u pitanju visina potpetica. Sve cipele s potpeticom višom od 7,5 centimetara mijenjaju način na koji hodamo - koraci postaju kraći, većina tjelesne mase prebacuje se na prednji dio stopala, što narušava ravnotežu tijela i stavlja pritisak na koljena i donji dio leđa. Ako žena ima spuštena stopala, ravni potplati također će biti loši za njezino stopalo. Uvijek je bolje odabrati barem malo povišenje, od barem 2,5 centimetra jer će tako staviti stopalo u stabilniju poziciju, upozorila je dr. Emily Splichal uz napomenu da se zdravlje stopala i tijela krije u prosjeku, odnosno u obući s potpeticom između 2,5 i 7,5 centimetara.
Štikle Christiana Louboutina pod nazivom Iriza, 695 dolara (4457 kn) Štikle Christiana Louboutina pod nazivom Iriza, 695 dolara (4457 kn) (Foto: Christian Louboutin)
S obzirom na to da Angelinu uistinu rijetko viđamo u cipelama s višom potpeticom kakve je nekada češće nosila, izgleda da je slavna ljepotica ozbiljno shvatila upozorenja stručnjaka.
Angelina je nosila štikle Christiana Louboutina Angelina je nosila štikle Christiana Louboutina (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju