Jedan od najboljih glumaca svih vremena danas če proslaviti 84. rođendan. Alfredo James Pacino, svima poznatiji kao Al Pacino, rođen je 25. travnja 1940. u New Yorku.

Al Pacino - 5 Al Pacino (Foto: Guliver Images)

Bio je tinejdžer kad se pokušao upisati u cijenjeni Actors Studio, u želji da uči glumi od Leeja Strasberga. Nije prošao audiciju pa se upisao u HB Studio gdje ga je podučavao Charlie Laughton. Nakon četiri godine pod njegovim okriljem, napokon dolazi u Actors Studio i prepušta se otkrivanju takozvane metodske tehnike glume u kojima se glumci u potpunosti identificiraju sa svojim likom.

Al Pacino - 1 Al Pacino (Foto: Guliver Images)

"Lee Strasberg nije dobio priznanje koje je zaslužio. On me lansirao, uz Charlieja. Bila je to nevjerojatna prekretnica u mom životu. Bilo je uzbudljivo raditi s njim i zanimljivo slušati ga kako govori o sceni ili ljudima. Samo si ga želio slušati jer nikad prije nisi čuo stvari koje je on izgovarao. Imao je puno razumijevanja i toliko je volio glumce", rekao je Al.

Al Pacino u filmu Miris žene Al Pacino u filmu Miris žene (Foto: Profimedia)

Pacino je devet puta nominiran za Oscara, pet puta u kategoriji najboljeg glumca i četiri puta u kategoriji najboljeg sporednog glumca, a prestižni zlatni kipić dosad je osvojio samo jednom. Presudna je bila uloga u filmu "Miris žene" za koju je proglašen najboljim glavnim glumcem.

Al Pacino Al Pacino - 1 Al Pacino - 2 Al Pacino - 3 +4 Al Pacino - 4

Ni njega nisu zaobišle usporedbe s drugim glumačkim velikanima njegove generacije, a kao najvećeg suparnika mediji su mu uvijek nametali Roberta De Nira.

Robert De Niro - 6 Al Pacino i Robert De Niro (Foto: Profimedia/Guliver Images)

Tko je bolji glumac, Pacino ili De Niro? To je jedno od onih vječnih pitanja, poput Beatlesa ili Stonesa, MacBooka ili PC-ja…

Bolji glumac je...

glasova:

Jednima je De Niro svestraniji glumac, drugi će reći da je Pacino pokazao veći glumački raspon i na kraju se opet nećemo složiti oko toga tko je bolji.

Robert De Niro Robert De Niro - 1 Robert De Niro - 2 Robert De Niro - 3 +4 Robert De Niro - 4

Isto vrijedi i za pitanje tko je zgodniji. Pacino se smatra klasičnijim muškarcem kada je u pitanju izgled, ali mnogim ženama je De Niro intenzivniji i markantniji.

Privlačniji je...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju