Moderna sušila za ruke na pritisak zraka i više su nego praktična. Stavite ruke u uređaj i za 10 sekundi one su suhe. No, je li to zaista bolji način sušenja ruku od papirnatih ručnika?

 Nova tehnologija uvijek nas oduševljava svojom praktičnošću i lakoćom korištenja. Jedan od modernih uređaja koji svakodnevno koristimo u javnom toaletu je i sušilo za ruke na bazi pritiska zraka koje je gotovo izbacilo iz upotrebe papirnate ručnike.

Sve što treba učiniti je mokre ruke gurnuti u ili ispod uređaja koji snažnim istiskivanjem zraka suši ruke u roku od desetak sekundi, a vi ne morate dodirnuti baš ništa.

Moderno sušilo ruku na bazi pritiska zraka opasne viruse i bakterije raspršuje po zraku i to na udaljenost od čak tri metra oko vas

Ali prema posljednjem istraživanju, moderno sušilo za ruke može biti opasno za zdravlje.

Naglasak testiranja uređaja bio je na širenju opasnih bacila poput ešerihije coli i virusa gripe te su uspoređene tri najčešće tehnike sušenja ruku - s papirnatim ručnikom (koji upija vlagu), sušilom na topli zrak (koje suši ruke) i modernim sušilom na pritisak zraka (koje cijedi ruke).

Naime, tijekom pranja ruku na koži uvijek ostane određen broj virusa i bakterija. I dok ih papirnati ručnikom možemo ukloniti s dlanova, bez straha od njihovog širenja, moderno sušilo ruku te iste bacile raspršuje po zraku i to na udaljenost radijusa od čak tri metra.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju