Kupnja i uzgoj biljaka zaista je predivan hobi, a pretvaranje doma u biljnu oazu nova je razina uređenja interijera. No, ako vas brine kako uistinu uskladiti brigu o biljkama sa svojim gustim dnevnim rasporedom, možete predahnuti i instalirati Plantu.

Nova aplikacija za njegu biljaka vam pomaže na životu održati i najzahtjevnije kućne biljke.

Osim što identificira vrstu biljaka putem fotografija, ovaj mobilni botaničar vam istovremeno šalje podsjetnike za njegu vaše biljke, pruža vam detaljne vodiče s uputama, pa čak možete voditi i dnevnik biljaka koji će vam pomoći da pratite njihov razvoj.  

Ponekad je posjedovanje biljke sličnije brizi o kućnom ljubimcu zbog svih potrebnih napora da biljka preživi. Ova aplikacija definitivno vam može pomoći tijekom svakodnevnog stresa koji donosi briga o uzgoju biljaka ako smatrate da niste dovoljno iskusni za taj hobi. 

Bilo da ste veteran ili ste novi u ovoj biljnoj igri, dobit ćete sve prilagođene preporuke na temelju vaših vještina i znanja o biljkama, a onda i vaše biljke mogu postati impresivne.

Zanimljivo je što Planta posjeduje znanja o različitim vrstama biljaka; od kaktusa, sukulenata, orhideja pa sve do voća i povrća.

Pružajući vam detaljni vodič o tome kako biljke održati na životu, aplikacija vam šalje obavijesti kada pojedinu biljku trebate zaliti.

Planta Planta šalje podsjetnike za njegu vaše biljke (Foto: Screenshot)

No, ne samo to. Aplikacija mjeri potrebnu razinu svjetlosti za određenu biljku, kad joj je potrebna dohrana, čišćenje ili kada se treba presaditi.

Iako je Planta besplatna za preuzimanje, unutar nje bez plaćanja možete koristiti jedino podsjetnik za zalijevanje biljaka.

Također, aplikacija nudi i tri premium opcije koje uključuju preporuke, identifikaciju i njegu biljaka, biljni dnevnik te razne vodiče.

Slika nije dostupna Sobne biljke za 20 posto smanjuju razinu onečišćenja zraka u prostoriji

Planta nudi tri opcije premium članstva: jedan mjesec za 60 kn, tri mjeseca za 136 kn ili jednu godinu za 272 kn, a o vama ovisi za koju ćete se opciju odlučiti.

Ovu modernu biljnu aplikaciju trenutno koristi dva milijuna korisnika diljem svijeta, koji se brinu za čak osam milijuna biljaka. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju