Najveća inovacija u posljednjih 20 godina. Kartonsko pakiranje značajno smanjuje potrošnju i proizvodnju plastike. Izvanredno uklanja mrlje i na hladnijim temperaturama.

Kartonska ambalaža Ariel ECOCLIC® najveća je inovacija u posljednjih 20 godina, koju je kompanija Procter&Gamble nedavno predstavila i u Hrvatskoj. Posebna „klik tehnologija“ otvaranja i zatvaranja, koja se dosad nije mogla primijeniti na kartonska pakiranja, od sada omogućuje dodatan iskorak u smjeru smanjivanja emisije CO2 u atmosferu.

PR PR Foto: PR

Kako funkcionira Ariel ECOCLIC® kutija? ?

1. Inovativno rukovanje - Ariel ECOCLIC® kutija je prilagođena za svaku ruku, osim dječje. To ovaj proizvod čini posebnim, iako ga i dalje treba držati izvan dohvata djece. Druga prednost je njegova uključivost jer ga taktilni i intuitivni elementi čine pristupačnim za osobe koje imaju poteškoće s vidom ili kognitivnim sposobnostima.

2. Reciklabilno pakiranje - Ariel ECOCLIC® kutija se može u potpunosti reciklirati, a uz to je izrađena od više od 70% recikliranih vlakana. Kad bi svi korisnici Ariel Pods® plastične ambalaže počeli koristiti Ariel ECOCLIC® kutiju, uštedjelo bi se do 6500 tona plastike godišnje samo u Europi. Ariel Pods® se već proizvode bez ikakvog proizvodnog otpada.

3. Hladno je novo vruće - čak 60% ugljičnog otiska povezanog s pranjem rublja dolazi zbog zagrijavanja vode. Kad bi svi u Europi smanjili temperaturu pranja s 40°C na 30°C, moglo bi se uštedjeti 3,5 milijuna tona CO2 godišnje, što je jednako uklanjanju dva milijuna automobila s cesta. Ariel je u svojoj kompaniji predvodnik dekarbonizacije pranja rublja duž cijelog lanca vrijednosti i već je na putu do neto nule ugljičnog otiska. Sve Ariel kapsule izvanredno uklanjaju mrlje na hladnijim temperaturama zahvaljujući enzimu COOLCLEAN koji je ekskluzivno razvijen za Procter&Gamble. Prebacivanje na hladnije pranje bolje je i za odjeću jer dulje štiti tkanine.

Novi način pranja je među prvima isprobala glumica i modna dizajnerica Katarina Baban.

PR PR Foto: PR

„Oduvijek sam zaljubljena u modu i ona je uz glumu postala moj način izražavanja. Tema kojoj se često vraćam je održavanje kvalitete i ljepote tkanina. Većina nas je odrastala uz navike pranja rublja na visokim temperaturama, ali vrijeme je da donesemo hladnije odluke. Zato me je Ariel oduševio ECOCLIC® kutijom i kolekcijom novih Ariel kapsula koje u jednom potezu rješavaju dvojbe vezane uz izvanrednu čistoću i zaštitu okoliša. Uz hladnije pranje odjeća dulje zadržava finoću teksture, a sada znam i da značajno smanjujem svoj ugljični otisak koristeći Ariel kapsule“, izjavila je glumica i dizajnerica Katarina Baban.

Više o Ariel ECOCLIC® kutiji pogledajte na poveznici:

 

Ariel je uz ECOCLIC® kartonsku ambalažu predstavio i poboljšanu formulu za izvanrednu čistoću u obliku kapsula: Ariel Extra Clean Power, Ariel Complere Fiber Protection, Ariel All in One Pods, Ariel Lenor i Ariel Revita Black.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju