Novu L'Occitane mirisnu kolekciju inspirirala je Arlésienne – tajanstvena žena iz Arlesa, muza mnogih umjetnika. Njena prisutnost osjeti se još dugo nakon što ode iz prostorije. Čuje se njen smijeh, senzualno šuškanje njene haljine, osjeti se njen neodoljiv parfem

Arlésienne, graciozna žena s juga Francuske, osim regije koju dijeli s L’Occitaneom  ima još mnoge posebnosti. Ona utjelovljuje nevjerojatnu ljepotu Provanse i oslikava tajanstven, strastven i veseo temperament tamošnjeg stanovništva.

Svojom neponovljivom osobnošću potiče stvaralaštvo i inspirira brojne umjetnike (Van Gogh, Picasso, Léo Lelée, Mistral, Bizet …). Ona je i glavna junakinja Daudetove drame u tri čina, lik o kojem se neprestano priča, a nikada se fizički ne pojavi u predstavi.

Prilikom stvaranja kolekcije vodilo se računa da žena iz Arlesa ima sve potrebno da zablista: lijepu i svilenkasto glatku kožu, baršunasto meke i mirisne ruke, neodoljivo privlačne usne…

Razigrane gornje note mirisa otkrivaju dragocjen cvijet šafrana u punom cvatu, obavijen senzualnim začinskim notama i sočnom mandarinom.

Srce mirisa skriva zavodljivu i elegantnu ružu iz Grassea prošaranu suptilnom đurđicom. Baršunasti zagrljaj ljubičice i meka sandalovina miluju osjetila u bazi mirisa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju